Hirdetés

A Fox kihagyja az idei Comic-Cont

|

Az idei Comic-Conon valószínűleg se Wolverine, se Maze Runner, se X-Men hírekkel nem találkozunk majd, ugyanis a Fox kihagyja az expót.

Hirdetés

A San Diegó-i Comic-Con már régóta nem csak a geekeknek szól, az összes stúdió részt vesz rajta, és erősen promózzák a filmjeiket és sorozataikat. Többnyire paneleket tartanak (ilyen beszélgetős-interjús dolog), de rengeteg exkluzív videót is mutatnak, ami csak a jelenlévő közönségnek szól. Ezeket a világnak csak hetekkel később, vagy soha nem mutatják meg, esetleg csak a lemezekre kerül majd fel.

Hirdetés

A Fox viszont drasztikus bejelentést tett, idén nem fog részt venni a Comic-Conon. A hivatalos indoklás szerint a kalózokat és a túl jó telefonokat kell okolni. Tavaly rengeteg videó kiszivárgott, többek között a Deadpool első jelenete és a Suicide Squad egyik videója is, és hiába tilos a kamerázás, manapság már olyan fejlettek az okostelefonok, hogy túl jó felvételek készülnek azokkal is, és ekkora tömeget nem tudnak ellenőrizni, hogy tényleg mindenkinek ki van kapcsolva a készüléke. (El meg nem vehetik, mert ez nem sajtóesemény.) Ebből ami igazán fájdalmas lesz, hogy a Fox új blockbusterjei egyáltalán nem lesznek jelen, vagyis hiányozni fog: Assassin's Creed, Wolverine 3, Maze Runner: The Death Cure, és nem lesznek hivatalos bejelentések az X-Men filmekkel, a Gambittel és a Deadpool folytatásával kapcsolatban sem. (Az előzetesekre is többet kell majd várni.) Érthető a stúdió lépése, hisz a közhiedelemmel ellentétben nem abból profitálnak, ha kiszivárognak a külön erre az eseményre előkészített videók.

A filmek marketing kampánya egy jól átgondolt folyamat, amit könnyen eltéríthet az internet arctalan tömege. Ha pedig mindent feltöltenek az internetre, akkor semmi nem marad a részvevőknek, akikkel szemben ez abszolút nem fair. Manapság már ráadásul a panelek is teljes hosszukban felkerülnek. A stúdiók elsősorban ezekkel a tartalmakkal szeretnék megköszönni a rajongóiknak, hogy több száz dollárt kiadtak a jegyeikért és akár órákig táboroztak a hatalmas 6.000 fő befogadására képes "H" előadóterem előtt. A San Diegó-i Comic-Con komolyan átalakult az utóbbi 10 évben, lassan inkább egy hatalmas marketing eseménnyé vált és szinte kontrollálhatatlanul hatalmassá nőtte ki magát, egy ideje már vannak tervek, hogy szétszedjék a filmek/sorozatok előadásaira és fanconventionre. A Disney például azért nem szokta annyira erőltetni a Comic-Cont, mert van saját eseményük a D23, de a Marvel így is több órára foglalt már magának helyet, mert a képregényrajongók miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy egyáltalán ne legyenek jelen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.