Hirdetés

A Marvel még elkészítheti a Sinister Six filmet

|

A Sonynál sokáig tervben volt a Sinister Six film, ám miután Pókember jogainak fele visszakerült a Marvelhez, teljesen háttérbe szorult a projekt, de talán nincsen teljesen veszve minden.

Hirdetés

A Bosszúállók olyasmit nyújtott a rajongók számára, amit azelőtt nem sűrűn volt lehetőségük átélni, ám az emberi szív nagyra vágyó és habár örültünk, hogy ennyi szuperhőst egy filmben láthatunk, azért ott motoszkált sokunkban, hogy Pókember még elférne közöttük. Szerencsére imáink meghallgattattak és az ügyes falmászó csatlakozott a Marvel Filmes Univerzumhoz, az Amerika Kapitány: Polgárháborúban debütálva. A Tom Holland által alakított karakter ráadásul jövőre már saját filmet is kap, amelynek részleteiről lassacskán egyre több minden derül ki. A legérdekesebb pletykákat újabban a film főellenségéről halljuk, amelyek alapján arra következtethetünk, hogy a stúdiók talán mégsem vetették el teljesen a Sinister Six ötletét.

Hirdetés

Azoknak, akik esetleg kevésbé jártasak Pókember történeteiben elmondjuk, hogy a Sinister Six, vagy magyar keresztségben Baljós Hatos lényegében egy Bosszúállókhoz hasonló csapat, azzal a különbséggel, hogy ezt szuperbűnözők alkotják, akik azért társultak, hogy eltegyék láb alól a hálószövőt. Az alakulat először a Csodálat Pókember 1. számában, 1964-ben tűnt fel, akkor még Doktor Oktopusz vezetésével, aki később is kulcsembere maradt a Hatosnak. A szervezetben jó néhány gazfickó megfordult az évek során, és rendre kiváló történeteket szolgáltattak a képregények lapjaira, így érthető lenne, ha Kevin Feige és a többi vezető fejében megfordulna a nagyvásznas adaptáció ötlete. A folytatásban természetesen rengeteget spekulálunk majd, szóval nem érdemes úgy venni, mintha hivatalosan megerősített dolgokról beszélnénk.

Spider-Man Civil War
Spider-Man Civil War

A napokban arról kaptunk hírt, hogy Michael Keaton újra tárgyal a Pókember: Hazatérés gonosztevőjének szerepéről, sőt talán már alá is írt arra. Hogy pontosan kit alakítana? Ezt még nem jelentették be, de minden híresztelés arról árulkodik (és ez lenne a leglogikusabb is), hogy Adrian Toomest, azaz a Keselyűt játszhatná el. Toomes Pókember legrégebbi ellenfelei közé tartozik, aki ráadásul az eredeti Sinister Six tagja is volt. Nem tűnik valószínűtlennek, hogy ha a Marvelnek sikerül megszereznie Keatont, akkor több filmre is aláíratja a színészt, aki így később is visszatérhet több gazfickóval kiegészülve.

Egy másik pletyka, ami szintén a héten kapott szárnya, azt állítja, hogy a Netflixes Daredevil sorozat Kingpinje is szerepet kaphat az új Pókember filmben. A karaktert alakító Vincent D'Onofrio Twitteren tisztázta, hogy ő még semmi hivatalosat nem tud ezzel kapcsolatban, de nyitott lenne az ajánlatra. Habár Wilson Fisk a képregényekben nem volt tagja a Hatosnak, a 90-es években futó Pókember animációs sorozat őt tette meg a fő antagonistának, sőt a szériában ő maga terelte össze a Sinister Sixet, így nem elképzelhetetlen, hogy a filmekben is hasonló irányba induljanak el. Ha feltűnne a Hazatérésben, ráadásul a karakter valamilyen formában kapcsolatba kerülne Toomesel, akkor máris el lennének ültetve a szupergonoszok szövetségének magvai.

Kraven Spidey
Kraven Spidey

Nem Keselyű az egyetlen Pókember ellenfél, akit pletykálnak az új önálló filmre. Kraven a Vadász is szóba került, egy újabb klasszikus gonosztevő, aki már mondanunk sem kell, szintén tagja volt az eredeti Baljós Hatosnak. Michael Keaton fényében ez a teória egyre valószínűtlenebbnek tűnik, de sokan abban reménykedtek, hogy a "Kraven's Last Hunt" (Kraven utolsó vadászata) című képregényes sztori kerül adaptálásra, ami rajongók és kritikusok szerint egyaránt, az egyik legjobb a karakter történetében. Az igazat megvallva, több értelme lenne ezt a történetet egy esetleges folytatásban feldolgozni, így ha a karakter nem is bukkan fel a Hazatérésben, jó tudni, hogy rajta van a Marvel radarján és talán felhasználják a Tom Hollandféle Pókember filmekben. Persze így még mindig hiányos a Sinister Six, szóval kik tölthetik ki a hiányzó helyeket?

Az első és legegyértelműbb választás Venom (Méreg), aki Parker egyik legismertebb és legnépszerűbb ellenfele. Viszont úgy tudjuk, hogy a Sonynak megvannak a maga tervei a karakterrel, és egyszer már amúgy is nagyot buktak vele, amikor több gonosztevő társaságában használták fel a Pókember 3-ban. Egy másik lehetőség Mysterio, aki pletykák szerint Sam Raimi 4. Pókemberjének főgonosza lett volna, ha elkészülhetett volna a film. Zöld Manóból már rengeteget kaptunk az évek során, így lehetséges, hogy a Marvel úgy dönt, hogy inkább Hobgoblint (Vészmanó) használja fel a filmben, igaz, ha megelőzi zöld társát, akkor néhány változtatást kellene eszközölni a karakteren. Természetesen előbb vagy utóbb Doktor Oktopusz is újra a vászonra kerül, de nem lesz egyszerű méltó utódot találni Alfred Molina helyére, aki a Pókember 2-ben tökéletesen hozta a karaktert.

Ahogyan azt említettük, mindez csupán találgatás, de nem lenne idegen a Marvel Filmes Univerzumtól a hosszú távú tervezgetés, és miután a Bosszúállók: Végtelen háborúban hőseink valószínűleg leszámolnak Thanosal, találni kell egy újabb nagy fenyegetést, ami tartja a lelket ezekben a filmekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.