Hirdetés

Norvég és román krimisorozatok érkeztek az HBO-ra

|

A magyar HBO újfent kedveskedik a krimirajongóknak. Elhozzák ugyanis azt a norvég krimisorozatot, amit eddig már két ország is feldolgozott.

Hirdetés

A norvég Oyevitne hasonló, bár kisebb nemzetközi visszhangot keltett mint a Skam, viszont a sikere azt hiszem, nem vehető félvállról. A sorozatot ugyanis először a tengerentúlon, majd pedig Romániában is feldolgozták és mindkét ország elkészítette a saját, helyi viszonyokra szabott változatát. Az HBO pedig nem csak a norvég eredetit, hanem a román verziót is elhozza hazánkba.

Hirdetés

Igaz, szinkron csak a román változathoz készül, ugyanis csak ez kerül tévébe. A néma völgy (Valea Muta) című négy részes produkció két tizenéves fiú hátborzongató kalandját meséli el. Filip és Horia látja, amint valaki több embert is megöl az erdőben. Így akaratukon kívül belekeverednek egy veszedelmes ügybe, miközben annak megoldásán Filip nagynénje, Zamfir ügyésznő dolgozik.

A sorozat január 8-án debütált az HBO3 műsorán, a teljes évad azonban már elérhető az HBO GO-n. A magyar szinkront a többek között a Trónok harca magyar változatát is jegyző Juhász Anna rendezte, a főszereplő fiúkat pedig Czető Roland és Timon Barna szólaltatja meg.

Az HBO GO-n szintén fent van a norvég eredeti első évadának minden epizódja. A norvég Szemtanúk (Oyevitne) azonban eredeti nyelven, magyar felirattal élvezhető csak. Aki hasonló jó feldolgozáspárt szeretne nézni, az csekkolja a cseh HBO Mamonját és a norvég A pénz istenét (Mammon) is. Erősen ajánljuk őket.

A néma völgy (Valea Muta)

Vlad Balan (Horia) - Czető Roland
Theodor Soptelea (Filip) - Timon Barnabás
Rodica Lazar (Elena) - Németh Kriszta
Mihai Calin (Silviu) - Fesztbaum Béla
Ovidiu Niculescu (Nicu) - Törköly Levente
Emilian Oprea (Robert) - Seder Gábor
Corneliu Ulici (Laur) - Megyeri János
Adrian Păduraru (Radu) - Kapácsy Miklós

Magyar szöveg: Szojka László
Hangmérnök: Bokk Tamás
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Molnár Melinda
Szinkronrendező: Juhász Anna
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Stúdió: SDI Media Hungary

Forrás: HBO és MűsorVízió

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.