Hirdetés

Szobrot állítanak Amerika Kapitány tiszteletére

|

Amerika Kapitány a Marvel egyik legikonikusabb karaktere, így nem akármit kap 75. születésnapja alkalmából.

Hirdetés

A legelső Amerika Kapitány képregény 1941. március 1-én jelent meg azzal a céllal, hogy az amerikai katonákat Steve Rogers elszántsága bátorítsa és vezesse csatába - nem véletlenül az szerepel a füzet borítóján, ahogy a Kapitány jól kiüti Hitlert. Mindez idén 75 éve történt, mialatt számtalan képregényt és feldolgozást kapott az amerikai zászlóba öltöztetett figura, közben egy nemzet jelképévé válva. Nem csoda hát, hogy a Marvel megadja az évforduló módját. 

Hirdetés
 

A Marvel a karakter 75. születésnapját egy róla mintázott 13 láb, vagyis közel négy méter magas és egy tonna tömegű bronz szoborral ünnepli, amit először a San Diego-i Comic-Conon láthatnak majd élőben a szerencsések. Ezután Brooklynba, Steve Rogers szülővárosába szállítják el és avatják fel ünnepélyes keretek között augusztus 10-én. Habár magát a művet sajnos még nem láthatjuk, egy rajzot megosztottak velünk a végleges tervekről: 

Az elmúlt 75 évben Amerika Kapitány rajongók generációit inspirálta, ahogy globális ikonként a szabadságért küzd és helyesen cselekszik. Ezt a beállást jelképesen választottuk, hogy bemutassa a Kapitány lenyűgöző erejét és a nyugodt természetét. Amerika Kapitány ikonikus pajzsát is előtérbe helyeztük, amiből árad hősiessége, elpusztíthatatlan ereje és elszántsága. Reméljük, hogy amikor a rajongók látják a szobrot, akkor visszagondolnak a kedvenc képregényükre, kincsként őrzött akciófigurájukra, vagy akár még vissza is szállítja őket egy különleges helyre és időbe, ahol Amerika Kapitány értékei fontos szerepet játszottak az életükben. 

Nyilatkozta Paul Gitter, a Marvel Licencing és a Disney Consumer Products helyettes vezérigazgatója a szoborról. Ha valaki olyan szerencsés, hogy részt vesz a július 21 és 24 között megrendezésre kerülő nemzetközi Comic-Conon a hónap végén, akkor érdemes lesz körülnéznie, mert a Marvel visz 750 darab 33 centiméter, illetve 100 darab 89 centiméter magas replikát, amiket a rajongók jól hazavihetnek majd. Szerintünk nagyon klassz dolog ez a szobor a Marvel részéről, és ami biztos, hogy már írhatjuk is fel a bakancslistánkra a meglátogatását Brooklynban. 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.