Hirdetés

Baby Driver - első képeken Edgar Wright akció-thrillere

|

Jamie Foxx, Jon Hamm és talán Kevin Spacey válla is felbukkan az első fotókon a főszereplő Ansel Elgort és Lily James mellett a rendező legújabb filmjében, ahol a legfőbb mozgatórugó a zene lesz.

Hirdetés

Edgar Wright munkásságának köszönhetően eddig olyan remekeket köszönhetünk, mint a Cornetto-trilógia (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Világvége) és a Scott Pilgrim a világ ellen. Kihagyott ziccer volt, hogy a Hangyát végül kreatív nézeteltérések miatt nem ő rendezte, de a forgatókönyvön azért rajtahagyta a kézjegyét. Mivel eddig nem láttuk még nagyon mellényúlni, izgatottan várjuk legújabb filmjét, a Baby Drive-ot, amelyhez most megérkeztek az első képek az Entertainment Weekly-től és amihez rendkívül eklektikus és izgalmas soundtrack várható a rendező elmondása szerint. 

Hirdetés

A filmben Ansel Elgort karaktere, Baby bűnözőknek sofőrködik, azonban megpróbálja maga mögött hagyni ezt az életformát, amikor megismerkedik álmai nőjével (Lily James). Ami pedig ezt az elsőre eléggé általános történetet feldobja, az az, hogy az akciójeleneteket azok köré a dalok köré koreografálják, amelyeket a főhős hallgat állandóan. A srácnak fülzúgással kell együtt élnie, ezt iktatja ki a zenével. Edgar Wright ezt osztotta meg a filmről:

Mindig is szerettem volna egy olyan akciófilmet forgatni, amelynek a fő hajtóereje a zene. Ez eddig is fontos része volt ez a filmjeimnek, és azt gondoltam azzal emelem ezt a következő szintre, hogy olyan karakterről írok, aki egész idő alatt zenét hallgat.

A rendező azt is elmondta, hogy a zenék igen eklektikus és széles skálája fog megszólalni, de a premiertől ennyire távol még nem szeretett volna részletekbe bocsátkozni. Annyit árult csak el, hogy körülbelül 35 szám fog elhangzani, melyek között  híres slágerektől az ismeretlenebb gyöngyszemekig minden elő fog fordulni.

A két fiatal mellett szerepel még a filmben Jon Bernthal, Jon Hamm, Jamie Foxx és Kevin Spacey, aki a bűnözők bandavezérét alakítja. Az Amerikai szépség és a Kártyavár főszereplője rendkívül mély benyomást tett a rendezőre, amin egy cseppet sem lepődünk meg. 

[Kevin Spacey] egyszerűen csodálatos! Kisebb testen kívüli élményben volt részem az első forgatási napján. Egy nagy monológgal nyitottunk, és annak ellenére, hogy már túl voltunk a felolvasáson és a próbán, amikor elkezdtük felvenni, teljesen elvesztem a pillanatban. Aztán feleszméltem, hogy "Ó, király, ezt én írtam!". Spacey némileg hipnotizált és az, hogy az én szavaim hangzottak el a szájából óriási élmény volt. 

Habár Wright korábbi filmjei egy-egy zsánerben mozogtak, ezeknek fontos alapja volt a humor. A rendező ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy bár természetesen a Baby Drive is vicces lesz, de ezúttal nem vígjátékot forgat, hanem egy idegőrlő, feszes akció-krimit. A film amerikai bemutatója 2017. augusztus 11-én lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.