Hirdetés

Eredetileg női gonosza lett volna a Vasember 3-nak

|

Rengetegen panaszkodtak a Vasember 3 főellenségére, de vajon mit szóltak volna hozzá, ha egy nő alakítja?

Hirdetés

Shane Black Vasember filmje kétségkívül az egyik legmegosztóbb Marvel film az immár kétszámjegyű listában. Talán akadnak ennél gyengébb darabok is az MFU felhozatalában, ám azok a rajongók, akiknek nem jött be Tony Stark 3. kalandja, mindenkinél hangosabban hallatják véleményüket. A film végzetes hibáját természetesen sokan a Mandarinos csavarnak tudják be, ahol a főhős egyik legnagyobb képregényes nemezisét csupán egy bábunak állítják be, akit a háttérből az igazi főellenség, Aldrich Killian irányít.

Hirdetés

Arról, hogy a jó döntést hozták-e meg a készítők, felesleges lenne sokadjára vitába szállni, viszont nem ez lett volna az egyetlen meglepő csavar, amit Black eredetileg kiagyalt. A rendező kezdetben nőként képzelte el Vasember ellenfelét, ám egy nevetséges és szomorú indokkal leszavazták az ötletét.

''Volt egy korai vázlatunk a Vasember 3-hoz, amivel akadt egy kis gond, méghozzá az, hogy a film gonosza egy nő lett volna. Befejeztük a forgatókönyvet és megmondták, hogy ez nem maradhat így. Miután konzultáltunk velük be kellett látnunk, hogy egy női játékfigurából nem adnának el olyan sokat. Szóval az egész szkriptet meg kellett változtatunk a játékgyártás miatt. Azt tudnotok kell, hogy ez nem Feige hibája. Ez a Marvel társaság döntése, de most már ez nem probléma.''

Aldrich Killian
Aldrich Killian

Black hozzátette, hogy nem tudjuk biztosan kinek a keze volt a dologban, de nem lenne meglepő, ha Ike Perlmutternek lett volna köze hozzá, hiszen ő hírhedt az ehhez hasonló kotnyeleskedéseiről. Na és volt bármi értelme is ennek a döntésnek? Guy Pearce egy érdekes karaktert alkotott, de kétlem, hogy gyerekek tömegei rohanták meg a játékboltokat a film után, hogy vegyenek maguknak egy Killian figurát.

Szerencsére a Marvel kezdi belátni, hogy csöppet sem járnak rosszabbul, ha az eredetileg férfiaknak szánt szerepeket nőkre szabják át, elég arra gondolni, hogy Tilda Swinton alakítja majd Benedict Cumberbatch mentorát a Doktor Strange-ben. Eközben Shane Black már a következő saját filmjét, a Rendes fickókat készül mozikba küldeni, ami 2016. május 26-tól lesz majd látható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.