Hirdetés

J.J. Abrams végzett a folytatásokkal és rebootokkal

|

J.J. Abrams újfent elkezdte hangoztatni az iránti vágyát, hogy végre eredeti alapanyagokból dolgozhasson.

Hirdetés

Hollywood egyik legsikeresebb rendező/producerének a keze szinte bármihez hozzáér, garanciát jelent a minőségi szórakoztatásra, legyen az a Star Trek, Mission Impossible, Star Wars a nagyvásznon, vagy éppen a kisképernyőn legutóbb a Westworld. Abrams jó érzékkel indít újra sorozatokat, de úgy tűnik erősen ráunt az iparos munkára.

Hirdetés

Tudni lehetett, hogy már a Star Wars VII. epizódját is vonakodva vállalta el, annak ellenére, hogy mindig is rajongója volt a sorozatnak. A Golden Globe gálán, a People magazinnak adott interjújában beszélt a terveiről.

Hihetetlenül szerencsésnek érzem magamat, hogy olyan dolgokkal foglalkozhattam, amikért rajongtam gyerekkoromban. Ami azt illeti, a Westworld is ide tartozik, ami miatt most itt vagyunk ma. De nem vágyom arra, hogy újra ezzel foglalkozzak. Úgy érzem elég sokat csináltam már ezt, és sokkal jobban izgatnak az eredeti ötletek, amelyeket talán egy nap majd más fog rebootolni.

A rebootok kapcsán pedig kifejtette, hogyan is érdemes ezeket készíteni:

Azt gondolom, ha egy olyan történetet mesélünk el, ami nem halad előrébb, nem mutat be aktuális dolgokat, nem alkot új mitológiát vagy annak egy kiterjesztését, akkor a teljes feldolgozása valaminek hiba.

De a film egy viszonylag új műfaj és vannak történetek, amelyek évszázadokig fennmaradtak. És nem szokatlan, hogy újrameséljük őket - akár a tábortűz mellett vagy filmen, de azt gondolom, hogy mindig kell hozzá adni valamit. Nem gyárthatunk valamit újra, csak azért, hogy újra legyen gyártva. 

Kíváncsian várjuk, hogy Abrams mester ezek után mihez nyúl legközelebb, a bizalmat már régen kialakította bennünk, úgyhogy nagyon nem aggódunk. Mindenképpen pozitív, hogy az egyik legbefolyásosabb producer is úgy látja, nem ártana, ha Hollywood bátrabban nyúlna eredeti anyagokhoz, a kérdés az, hogy a stúdiók kockázat elkerülésre való hajlama mennyiben fog változni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.