Hirdetés

Sötét mágus közeleg a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásaiban

|

Most már bizonyos, hogy J.K. Rowling új történetében számíthatunk Grindelwaldra és a varázslók háborújára.

Hirdetés

Akik kicsit is ismerik J.K. Rowling munkásságát, azok már jó előre sejthették, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük lényegesen többről fog szólni, mint hogy Stephen Hawking korabeli Pokémon Go-t játszik az 1920-as évek New Yorkjában. A rajongókat ebbéli hitükben a végső, a korábbiakhoz képest lényegesen sötétebb előzetes erősíthette meg, amelyben elhangzott Gellert Grindelwald, a Voldemortot megelőző legnagyobb fekete mágus neve és a tegnap megjelent friss poszterek egyikének tanúsága szerint is az ő eljövetele kezdődik meg, amit most a Warner Bros is megerősített.

Hirdetés

A stúdió ugyanis most közzé tette a történet magját, amely szerint 1926-ban New Yorkot nem csupán Göethe Salmander elszabadult lényei dúlják fel, hanem egyéb veszély is leselkedik a varázsvilágra, mint például a Második Salemiek, a muglik - avagy magnixek - egy fanatikus csoportja, akik a varázslók kiirtását tűzték ki célul. Ennek tetejébe a hatalmas sötét varázsló, Gellert Grindelwald hatalmas pusztítást okoz Európában, majd nyoma vész.

Ilyen körülmények közé érkezik világjáró útjának végeztével New Yorkba Göethe Salmander (Eddie Redmayne), bőröndjében megannyi mágikus lénnyel, amelyek megfigyelése és megmentése volt a célja. Azonban egy magnix, bizonyos Jacob Kowalski (Dan Fogler) "jóvoltából" kiszabadulnak a lények, olajat öntve ezzel a tűzre a varázsvilág és az emberek között, hiszen a lények elszabadulásával súlyos törvényeket sértettek. Ezen az alkalmon próbál kapni a korábbi auror, Tina Goldstein (Katherine Waterston), aki a lehetőségét látja annak, hogy visszanyerje korábbi állását. Azonban a dolgok nem egészen úgy alakulnak, ahogy azt Ms. Goldstein elképzeli, miután a MACUSA (az Egyesült Államok Mágiaügyi Kongresszusa) titokzatos biztonsági parancsnoka, Percival Graves (Colin Farrell) mindkettőjükre, Salmanderre és rá is bűnösként tekint. Így az exauror és a magizoológus, előbbi húgával, Queenie-vel (Alison Sudol), valamint a felfordulást okozó Jacobbal megpróbálják helyrehozni a helyzetet.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Grindelwald bármilyen formában megmutatja-e magát ebben az epizódban, de láthattuk már a nagyon fiatal és a nagyon idős énjét is egy-egy röpke pillanatig a Halál Ereklyéi első részében Jamie Campbell Bower és Michael Byrne tolmácsolásában. Valószínű, hogy Voldemorthoz hasonlóan - aki a történet szerint még csak most született meg - majd valamelyik későbbi epizódban bukkan fel teljes valójában, de az bizonyos, hogy Albus Dumbledore ebben a részben még nem teszi tiszteletét, már csak azért sem, mert nyilván a Richard Harris és Michael Gambon alakította legendás mágust újra castingolnák, és valószínűleg nem is akárkivel. Dumbledore és Grindelwald párbajára a kronológia szerint valamikor az 1940-es években került sor, tehát odáig még hosszú út vezet, amennyiben a Legendás állatok és megfigyelésük tervezett trilógiája szorosan összefügg majd Rowling varázsvilágának eme eseménysorozatával.

Márpedig ez valószínű, hiszen Dumbledore mostanra már a Roxfortban tanítja az Átváltoztatástant, és az iskolához (mint tudjuk) holtáig hűséges lesz, így nem kizárt, hogy Göethe Salmander és Harry Potter későbbi mentorának és szeretett igazgatójának az útjai akkor keresztezik egymást, amikor is egy bizonyos Fawkes nevezetű főnix is felbukkan. Mindenesetre a november 17.-i premierig várnunk kell arra, hogy okosabbak legyünk, mit is főzött ki J.K Rowling ismét a boszorkánykonyhájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.