Hirdetés

Más lesz a filmes Marvel Kapitány eredete

|

Beszédes kedvükben vannak a Marvelnél az írók, ezúttal a Marvel Kapitányé osztott meg egy-két részletet.

Hirdetés

Nicole Perlman, a közelgő Marvel Kapitány mozifilm egyik társ-forgatókönyvírója részt vett egy podcasten, amiről azóta futótűzként terjednek az információk a közösségi médiában. Perlman az egyike azoknak, akik a Marvel Writer's Programján indultak, és ő írta meg néhány évvel ezelőtt A galaxis őrzői első tervezetét is, ami aztán egy komoly átdolgozást kapott, amikor a stúdió leszerződtette a rendezőt, James Gunn-t. Habár sokáig emlegették Perlman-t társíróként, Gunn állítása szerint teljesen egyedül ő maga hozta össze azt a szkriptet, amit felhasználtak az adaptációnál. 

Hirdetés


Ami a szóban forgó podcastet illeti, Perlman nyilvánosságra hozta, hogy Carol Danvers eredete különbözni fog attól, amit a képregényekben olvashattunk, tehát nem egy Kree sugárzás fogja adni a képességeit. A '60-as évek füzeteiben úgy lett belőle szuperhős, hogy egy Mar-Vell és az ő Kree ellenfele, Yon-Ragg közötti csata során véletlenül sugárzás érte a nőt, ami egy földönkívüli energianyalábból származott - ez teljesen átalakította a genetikai felépítését és különleges erők birtokosa lett. A Marvel szerint ez nagyon hasonló a DC-s Zöld Lámpás eredetsztorijához, ezért érzik helyesnek megváltoztatni a filmben.

Nem hiszem, hogy volt valaha projektem, ahol ennél jobban figyeltem volna a hatásra, valamint annak fontosságára. Ő [Carol] egy hihetetlenül kemény karakter, Kelly Sue DeConnick nagyszerű munkát végez a történetével mostanában. De az van, hogyha egyenesen át akarod emelni a képregényes eredetét, az nagyon hasonlít Zöld Lámpáséra. És ezt természetesen nem szeretnénk. Rengeteg minden van, aminek meg kell történnie. [Marvel Kapitány] általában a saját feje után megy, egy remek karakter. Tudjuk, hogy mi történt a többi Marvel filmben, és gondoskodunk arról, hogy a története egyedi és szórakoztató legyen, mégis illeszkedjen ebbe a világba, ebbe az időbe. Nagyon jó az, hogy van egy partnerem az írás során. Hihetetlen élmény. Igyekszünk majd elhozni egy fontos, de egyben szórakoztató és belevaló szuperhősfilmet.

A Marvel Studios korábbi munkáit tekintve valószínűleg nyugodtan mondhatjuk, hogy minden képregényrajongó számíthatott bizonyos változásra a karakter eredetét illetően, a kérdés csupán az, hogy milyen mértékű változásról is van szó? Mit gondoltok, hogyan lehetne a legjobban megoldani ezt az előzménysztorit?

Írta: Marvel Magyarország 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.