Hirdetés

Amit a S.H.I.E.L.D. ügynökei Szellemlovasáról tudni érdemes

|

A karaktert életre keltő Gabriel Lunát beszédes kedvében találták, így elárult némi információt a Robbie Reyes-féle Szellemlovasról.

Hirdetés

Magyar idő szerint holnap hajnalban startol el az Agents of S.H.I.E.L.D. különösen nagy várakozást megelőző negyedik évada. Kissé szokatlan lehet, hogy erről a szezonról nagyjából kevesebbet tudunk, mint az összes eddigiről együtt a nyitányukat megelőzően, de az biztos, hogy egyben ez egy nagyon jó dolog. Amit viszont határozottan kijelenthetünk, hogy a bosszú szelleme központi szereplő lesz a folytatásban, és a Gabriel Luna által alakított karakter fenekestül fel fogja forgatni kedvenc ügynökeink eddig sem túl mesés életét.

Hirdetés

A széria Szellemlovas Robbie Reyes-féle verzióját helyezi középpontba, akinek korábban már volt egy rövid képregénysorozata is - a tizenkét füzet 2014 és 2015 között futott. Habár hamarosan új cím indul Reyes főszereplésével, az eddigi alapanyag nem igazán mondható soknak, így A S.H.I.E.L.D. ügynökei készítői számára megvan rá a lehetőség, hogy bővítsék a történetét és árnyalják a karaktert. A sorozat promóciós körútjának tegnapi állomásán Gabriel Luna árult el néhány új részletet Robbie-ról, amit még aggályok nélkül elolvashattok a premier előtt.

Amikor elolvastam Felipe [Smith] és Tradd [Moore], illetve mindazok füzeteit, akik hozzájárultak valamivel az All-New Szellemlovas első tizenkét számához, először azt állapítottam meg, hogy mennyi nehézségen kellett keresztülmennie ennek az árván nevelkedett fiúnak már nagyon-nagyon fiatal korában. Mégis képes volt rá, hogy egymaga felnevelje az öccsét. Meglepő hasonlóságokat véltem felfedezni a saját hátteremet és múltamat illetően, nem beszélve néhány hasonló családi dinamikáról. 

A karakter korábbi inkarnációi olyan emberek voltak, akiknek rendes életük volt. Johnny Blaze egy híres hollywoodi kaszkadőr volt. Danny Ketchnek sem volt rossz sorsa. Aztán jön a Szellemlovas, ami átokként nehezedik a vállukra. Robbie-nál ez éppen az ellenkezője. Bár nem egyszerű élni ezzel az átokkal, neki előtte is elég elb*szott élete volt. Ő másképp kontrollálja a Szellemlovast, mint a szellem korábbi megtestesülései. 

Ez a koncepció valóban igazán különlegesnek számítana, amit remek lenne látni megfelelően kidolgozva. Gondoljatok csak bele: a Szellemlovas egy olyan változata, ahol maga a "hordozó", az ember nem átokként, hanem valami egészen másként tekint arra a hatalomra, ami benne lakozik. Ez a típusú karakterdinamika nemcsak egy nagyszerű antihőst, de egyben nagyszerű hős kontra hős konfliktusokat jelenthet.

Igen, ő [Robbie] elképesztően erős. Egy elég komoly ütőkártya, akit bedobnak a mixbe. Olyan dolgokat érintettünk vele, amelyeket nem lehet tökéletesen megmagyarázni a tudomány segítségével. Van egy csomó igazán szórakoztató dolog, ami megtalálható például Doctor Strange, Szellemlovas és Mephisto világában is, és az összes ilyen elem jelen van a sorozatunkban. Boldogak vagyunk, amiért az egyike lehetünk azoknak, akik megtörik a jeget.

Ezek szerint Szellemlovasnak ebben a feldolgozásban sem kevés ütős képessége lesz. Ha már felmerült egyéként Doctor Strange neve, azt se felejtsük el, hogy A S.H.I.E.L.D. ügynökei mindig is kapcsolódott valamilyen módon a soron érkező Marvel filmek eseményeihez, gondoljunk csak A tél katonája vagy a Polgárháború hatásaira. Strange önálló kalandja idén novemberben debütál Benedict Cumberbatch főszereplésével, ami a másik olyan adaptáció lesz, amely "megtöri a jeget," elvégre bevezeti az ízig-vérig mágiát, amire már tényleg nincs semmilyen tudományos magyarázat. Ez egy kicsit új alapokra helyezi majd a Marvel Filmes Univerzum szabályait, egyben lehetőséget nyújtva még szélesebb repertoárnak karaktereket illetően. 

Apropó, Luna most kvázi megerősítette Mephisto jelenlétét az univerzumban? Nincs kizárva, hogy csak szimplán az ő neve jutott eszébe példaként, de ha szeretnétek, tovább is lehet gondolni a dolgot - ami biztos, hogy A S.H.I.E.L.D. ügynökei negyedik évada magyar idő szerint szeptember 21-én hajnalban startol el a "The Ghost", vagyis "A szellem" című első epizódjával, amiben a szóban forgó Szellemlovas végre teljes valójában megmutatja magát. Bízunk benne, hogy sokáig fogjuk még utána emlegetni a belépőjét.

Írta: Marvel Magyarország 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.