Hirdetés

Heimdall-nál lehet az utolsó Végtelen Kő?

|

Számtalan kérdés övezi az utolsó Végtelen Kő hollétét, a következő rajongói teória viszont nagy eséllyel akár igaznak is bizonyulhat.

Hirdetés

Már régóta nem titok, hogy a Marvel Filmes Univerzum első három fázisa a képregények rajongóinak ismerős Infinity Gauntlet és Infinity War történetekre építkezik, hosszú évek munkájával felvezetve a hat Végtelen Követ. A Doctor Strange debütálásával az is biztossá vált, hogy már csak egyetlen ilyen kozmikus erő holléte ismeretlen és vár a felfedezésre. Vagy esetleg... már felfedezték? Egy új és elég korrekt rajongói elmélet szerint mindvégig a szemünk előtt volt a hatodik Végtelen Kő, azaz a Lélek Köve. 

Hirdetés

A teória egy Ryne Short nevű sráctól származik, aki a ComicBook.com portálnak nyújtotta be elképzelését. Feltételezése szerint mindvégig az Idris Elba által alakított Heimdall ("Thor", "Thor: Sötét világ", "Bosszúállók: Ultron kora") birtokolta a Lélek Kövét, ami jelenleg is nála van Asgardban. Így szól az elmélet: 

"A skandináv mitológiában Odin adta neki a látását. Heimdall szeme narancssárga [mint az utolsó Végtelen Kő]. A Thor: Sötét világban azt mondta, hogy képes látni minden lelket a kilenc birodalomban. És Thor víziójában az Ultron korában Heimdall vak. Thanos valószínűleg ellopta a követ, ezzel megfosztva látásától. Minden egybevág." 

A szóban forgó Követ A galaxis őrzőiben láthattuk első alkalommal teljes valójában, amikor a Gyűjtő az eredetükről mesélt a csapatnak. Ha jól megnézzük a jelenetet, a színe szinte tökéletesen megegyezik Heimdall szemével, ami többek között egy újabb bizonyíték Ryne elméletének bizonyosságára. A másik öt Végtelen Kő helyzete már nem titok számunkra. A Tér Köve, más néven a Tesseract (amit először az Amerika Kapitány: Az első Bosszúállóban láthattunk) jelenleg Asgardban található. A Valóság Köve, az Aether a Thor: Sötét világból a Gyűjtő kollekciójába került, bár A galaxis őrzői eseményei után jelenleg bizonytalan holléte. Az említett filmben bemutatkozott Erő Kövét a Nova Hadtest biztonságban tárolja Xandar bolygóján. Az Elme Kő Loki jogara után most Vízió fejét díszíti, míg az Agamotto szemében (Doctor Strange) található Idő Köve tovább erősíti a Kamar-Taj misztikus tárgyainak felhozatalát.

Mit gondoltok, helytálló a Lélek Kővel kapcsolatos elmélet? James Gunn rendező szerint A galaxis őrzői vol. 2 nem különösen fog felvezetésként szolgálni a Végtelen Háború számára, így gyanúsan a Thor: Ragnarokban fogunk megismerkedni az utolsó Kővel jövő novemberben. A film Taika Waititi ("Hétköznapi vámpírok") rendezésében 2017 novemberében kerül a mozikba Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall), Anthony Hopkins (Odin), Cate Blanchett (Hela), Tessa Thompson (Valkűr), Jeff Goldblum (Nagymester), Karl Urban (Skurge) és Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk) főszereplésével.

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.