Hirdetés

Díjat nyerhet a Deadpool forgatókönyve

|

Az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe kihirdette három kategóriában, hogy mely filmek forgatókönyve érdemelne díjat tőlük és már a nyertesek bejelentésre sem kell sokáig várni.

Hirdetés

Az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe (Writers Guild of America - WGA) minden évben meglep minket valamivel, de a mostani felhozataluk minden eddiginél érdekesebbre sikerült, elsősorban Ryan Reynolds vörös latexbe gyömöszölt hátsója miatt. Korábban ugyanis mindösszesen két alkalommal fordult elő, hogy szuperhősfilmet is kiválasztottak (a már említett A galaxis őrzőit 2015-ben és 2008-ban A sötét lovagot), tehát Deadpool igencsak megtisztelve érezheti magát, meglehetősen illusztris társaságba került. 

Hirdetés

A WGA közzétette, hogy három kategóriába rangsorolva milyen filmek forgatókönyveit jelölték, amelyek közül február 19-én hirdetnek győzteseket. Döntésüket érdemes nagyon komolyan venni, ugyanis azok az alkotások, amiket ők díjaznak, nagy eséllyel az Oscar-díjátadón is szoborral távoznak a legjobb adaptált- vagy eredeti szkriptért. Mutatjuk a listát:

Eredeti forgatókönyv: 

Hell or High Water - Taylor Sheridan
Kaliforniai álom - Damien Chazelle
Loving - Jeff Nichols
A régi város - Kenneth Lonergan
Holdfény - Barry Jenkins

Adaptált forgatókönyv: 

Érkezés - Eric Heisserer
Deadpool - Rhett Reese & Paul Wernick
Fences - August Wilson
A számolás joga - Allison Schroeder és Theodore Melfi
Éjszakai ragadozók - Tom Ford

Dokumentumfilm forgatókönyv: 

Author: The JT LeRoy Story - Jeff Feuerzeig
Command and Control - Robert Kenner és Eric Schlosser, Brian Pearle és Kim Roberts
Zero Days - Alex Gibney

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.