Hirdetés

Sorozat készül a Harcosok klubja írójának másik könyvéből

|

A Chuck Palahniuk könyvéből adaptált Harcosok klubja máig napig a filmgyártás egyik legemlékezetesebb darabja. Most, a szerző egy újabb könyvét dolgozzák majd fel, kifejezetten a tévéképernyőket célozva.

Hirdetés

Egy dolog biztos, a Harcosok klubjához hasonló alkotás nem igazán készült ezelőtt és nem is igazán fog már készülni. Napestig lehetne vitatkozni, hogy mi vagy ki miatt vált ennyire erőteljes és meghatározó filmmé. Egyformán kiemelt szereppel rendelkezett benne Chuck Palahniuk zseniális alapanyaga, David Fincher húsba vágó erőteljes rendezése, Jim Uhls forgatókönyve és a lehengerlő alakításokat nyújtó színészgárda is. Ha most Uhls egy második Palahniuk regényt is összehoz, ezúttal a képernyőkre, legalább fele akkora sikerrel, mi nagyon örülni fogunk.

Hirdetés

De a Harcosok klubjával végzett munkájából kiindulva csak bizakodhatunk, még ha a mostani Survivor - magyar címén Túlélő - című Palahniuk regény kifejezetten nehéz, sőt adaptálhatatlannak vélt műnek számít. Palahniuk a Redditen igazolta a hírt, miszerint Uhls valóban dolgozik a 1999-ben megjelent regénye forgatókönyvén.

A szerző így nyilatkozott:

Jelenleg televíziós sorozattá fejlesztjük a Túlélőt. A Harcosok klubja forgatókönyvírója, Jim Uhls dolgozik az első évad könyvén. Egyelőre csak ennyit mondhatok.

Bizonyára nagyban azon dolgoznak, hogy epizodikus formába öntsék Palahniuk sötét humorral átitatott sztoriját. Ezt valószínűleg könnyebb mondani, mint meg is csinálni. A történet középpontjában Tender Branson áll, aki egy szigorú szabályokra épülő szekta tagja. A szélsőséges vallási csoport által elkövetett tömeg öngyilkosság elől elmenekülve repülőre száll, de a menekülés szerencsétlen véget ér, ugyanis később az ausztrál vadonban lezuhan és szörnyet hal. Ez az esemény helyezi keretbe Branson történetét, akinek élete korábbi eseményeit a repülőgép fekete dobozán keresztül ismerjük meg.

Az eddig tudomásunkra jutott információk alapján egy igazán ígéretes sorozatot kaphatunk az amúgy is széles választékkal rendelkező televíziós szférában. Mit gondoltok jó sorozat készülhet a Túlélőből?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.