Hirdetés

Támad a magyar B-film, első felvonás - Cop Mortem előzetes

|

Kamarás Iván rendet rak a Cop Mortem-ben.

Hirdetés

Úgy érzed, hogy nincs elég magyar akciófilm? Hogy az a csekély számú zsánerdarab túlontúl szűkmarkúan bánik a nagyobb kivitelezésű akciójelenetekkel? Úgy érzed, hogy nincsen elég tökös, magyar akcióhősünk, akinek módszerei nem éppen hétköznapiak? Úgy érzed, hogy nem látod elég filmben Anger Zsoltot? Hogy szegény Ganxta Zolee nem kap elég filmszerepet? És hogy a Barátok köztöt nézve végig az az érzésed van, hogy Seprenyi László (alias Barta Krisztián) helye egy akciófilmben van? Egyet se félj, Drága Olvasó! Megérkezett a Neked való film!

Hirdetés

Bevallom őszintén, a Cop Mortem előzetesét elkerekedett tekintettel néztem végig és nehezen tudtam elhinni azt, amit láttam. Először is, teljes mértékben támogatom (illetve: támogatjuk) a projektet, hiszen Kovalik József filmje ténylegesen úgy néz ki, mint egy igazi, hamisítatlan B-mozi annak minden ismérvével együtt és messziről lerí, hogy az alkotók mindennek tudatában vannak. Elsülhet ez rosszul is persze, bőven megvan rá az esély a látottak alapján, hogy átmegy önmaga paródiájába (a túltolt macsóskodásnak megvannak a veszélyei, ahogy a történet sem tűnik innen nézve túl erősnek) és a betűtípus, mellyel a nevek ki vannak írva (micsoda gyökérség belekötni a betűtípusba, mi?) túlontúl az olcsóság szagát árasztja magából, de őszintén: nagyon úgy néz ki, hogy igyekeztek változatos akciójeleneteket összekaparni és nagyon úgy néz ki, hogy mindezt lelkesedésből csinálták, ami alapvetően jó jel. A film főszereplői között láthatjuk Kamarás Ivánt (az Európa Expressz című méltán elismert alkotásban is tiszteletét tette), Seprenyi Lászlót, Anger Zsoltot (hozza majd a rosszfiút), Gáti Oszkárt (Sly magyar hangját végre teljes valójában láthatjuk!) és Nagy Zsoltot (akit nemrég Pálfi György Szabadesésének egyik epizódjában figyelhettünk meg) és Szabó Győzőt is (Valami Amerika 1-2). A film az Alpha Industries támogatásával készült.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.