Hirdetés

Comic-Con 2016 - traileren az új Star Trek sorozat, a Discovery

|

Az új Star Trek sorozat is egy kedvcsinálóval és megannyi érdekes információval jelentkezett.

Hirdetés

Miközben a mozikban Kirk kapitány és az Enterprise legénysége éppen a brand fennállásának 50. évfordulóját ünnepli, addig a Star Trek a kisképernyős visszatéréséről is adott némi életjelet. Például nem csak a sorozat címe derült ki (Discovery), hanem egy gyenge CGI-vel ellátott teaser videó is napvilágot látott, a temérdek másik infomorzsa mellett.

Hirdetés

A sorozatért az a Bryan Fuller felel majd, akinek a zseniális Hannibal-t és hamarosan az Amerikai isteneket is köszönhetjük. Fuller-től egyébként nem idegen Gene Roddenberry világa, hiszen a filozofikusabb Deep Space Nine, valamint a Voyager nem egy forgatókönyvéért is ő felelt nem egyszer annak idején. Továbbá segítségére lesz az az Alex Kurtzman, aki Roberto Orcival közösen jegyezte a J.J. Abrams féle mozik szkriptjét is. 

De jöjjenek a lényeges információk. A Discovery alcím a Csillagflotta egyik hajójának a neve, és a 13 részes évad a legénység kalandjait meséli el. Amellett, hogy teljesen új karakterekről fog szólni, rendhagyó módon a szezon nem epizodikus lesz, hanem egybefüggő sztorit fog elmesélni. Arról már megoszlanak az információk - és Fuller is kissé zavarosan fogalmazott ez ügyben - de állítólag antológia sorozat lesz a Discovery, és amennyiben sikeres lesz, a következő szezon másik hajót és legénységet állít majd a középpontba.

Fuller szerint a széria teljesen hű lesz a sorozat eredeti szellemiségéhez, így akik a legutóbbi filmekből hiányolták a progresszivitást, vélhetően most megkapják. Ezt hivatott alátámasztani, hogy a korábbiakkal ellentétben lesznek nyíltan meleg karakterek is a sorozatban, ami talán nem kelt akkora felháborodást, mint a Mindenen túlban LMBTQ karakterré megtett Sulu, akinek a csókját végül kivágták a végleges verzióból.

Azt nem tudni, hogy pontosan mikor fog játszódni a cselekmény, de a Discovery szögletes, masszívabb dizájnját elnézve, amely egy 1976-os, el nem készült látványterven alapszik könnyen lehet, hogy még a Kirk kapitány és az Enterprise előtti időkben fogja a hajó a mélyűr legvégső határait róni. Annyi azonban bizonyos, hogy szeptemberben kezdődik a forgatás, hogy 2017 januárjában debütál a CBS-en debütáljon az első epizód, az azt követők pedig a csatorna fizetős streaming szolgáltatásán, amelyek a premiert követően elérhetőek lesznek a Netflix oldalán is. 

A készítők és a koncepció miatt mindenképpen izgalmasnak ígérkezik, de azért remélhetőleg a látvány a fenti teasernél acélosabb lesz, még ha nem is várjuk el a legutóbbi három mozi részletgazdag megvalósítását. Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.