Hirdetés

A Disney ismét történelmet írt

|

Rendkívül sikeres évet zárt a Walt Disney egy olyan álomhatár megdöntésével, amiről más filmstúdiók talán nem is mernek álmodni.

Hirdetés

Megérkezett a mozikba a Walt Disney Studios utolsó nagy dobása erre az évre, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, amely bevételeinek hála a stúdió elérte a 7 milliárd dollárt világszinten egyetlen esztendő alatt, ráadásul mindezt elsőként a történelemben. A Star Wars spin-off debütálása előtt 6,9 milliárdnál jártak, ezt a szintén nem kis összeget január 1-től december 18-ig sikerült összekalapálni: 2,7 milliárdot belföldön, 4,2 milliárdot pedig nemzetközileg, melyek további rekordnak számítanak egyaránt. 

Hirdetés

Ez az elképesztő box office eredmény a Disney, a Walt Disney Animation Studios, a Pixar Animation Studios, a Marvel Studios és a Lucasfilm közös érdeme. Érdekesség lehet, hogy ez az első naptári év, amikor az előbb említett öt márka mind jelentetett meg filmet. 

"Ez a történelmi esemény csak azért valósulhatott meg, mert az összes filmstúdiónk lerakta a tőlük telhető abszolút legjobbat asztalra, nagyszerű történeteket elmesélve, amelyek határoktól, nemtől és generációktól függetlenül élvezetesek a közönség számára," mondta Alan Horn, a Walt Disney Studios elnöke. "Ezek a filmek azért működnek, mert mindegyiknek nemcsak van valamije mindenki számára, de mindenük van egy valaki számára. Miénk a megtiszteltetés, hogy elhozhatjuk ezeket az élményeket a közönségnek, és hálásak vagyunk nekik, amiért továbbra is eljönnek velünk a mozikba." 

Többek között a Disney legnagyobb sikereinek számított idén az Amerika Kapitány: Polgárháború (1,15 milliárd dollár világszinten), a Szenilla nyomában (1.028 milliárd dollár világszinten), a Zootropolis - Állati nagy balhé (1.024 milliárd dollár világszinten), A dzsungel könyve (966.6 millió világszinten), a Doctor Strange (jelenleg 652.8 millió világszinten) és a nemrég debütált Zsivány Egyes, nem beszélve az ezen filmekhez tartozó számtalan megdöntött rekordról. 2017-ben szintén érdekfeszítő és nagy várakozásokat megelőző felhozatallal szolgál a stúdió, mi biztosan velük tartunk akkor is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.