Hirdetés

A Disney alatt is változatlanul folytatja munkáját a Fox Searchlight

|

A Disney vezérigazgatója megnyugtató nyilatkozatot tett.

Hirdetés

Miután az Universalt is birtokló Comcast kihátrált a folyamatos egymásra licitálgatásból, nem maradt akadály a Disney útjában, hogy több mint 70 milliárd dollár értékben felvásárolja az eladásra kínált 20th Century Fox filmes és sorozatos divíziót, amit az elmúlt hetekben a két cég részvényesei is megszavaztak. Az üzletet nem fogadta mindenki kitörő lelkesedéssel, és habár konkrét részletek még nincsenek is a jövőbeli terveket illetően, amíg végbe nem megy az összeolvadás az elkövetkezendő hónapokban, de a Disney vezérigazgatója, Bob Iger már most elárulta, hogy a sikereket sorra halmozó Fox Searchlight leányvállalat a tulajdonuk alatt töretlenül fogja folytatni munkáját:

Hirdetés

"Nem lehet azt állítani, hogy a Searchlightnak bárkitől is szüksége lenne segítségre. Ott leszünk, hogy támogassuk a céget abban, amiben a legjobb."

Mindenképp pozitív ez a hozzáállás a cég részéről, amely jól mutatja, hogy felesleges aggódni bármin is, hisz ami sikeres és jól működő, azt semmi oka nem lenne a Disney-nek hátráltatni. A Searchlight működésétől kezdve 132 Oscar-jelölést zsebelt be, amiből 36-ot díjra is váltott, köztük 15 alkalommal a legjobb filmnek járó kategóriában - az utóbbi években ilyen produkciójuk volt a Gettómilliomos, a 12 év rabszolgaság, a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje), valamint az idei gálán A víz érintése, de nagyot meneteltek például a Három óriásplakát Ebbing határában című alkotásukkal is.

Az idei fesztiválszezonra megint csak készül a Searchlight néhány Oscar-esélyes mozifilmmel, mint a The Favourite című történelmi dráma Olivia Colman, Rachel Weisz és Emma Stone főszereplésével, a bűnügyi krimi The Old Man & the Gun Robert Redforddal és Sissy Spacekkel, vagy az igaz történeten alapuló Can You Ever Forgive Me? Melissa McCarthy és Richard E. Grant párosával az élen.

Mint Iger kihangsúlyozta, a gyártó a Disney égisze alatt is zavartalanul dolgozik majd tovább, remélhetőleg még több hasonlóan minőségi filmet szállítva a közönség számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.