Hirdetés

Így nyitott nemzetközileg a Doctor Strange

|

A Marvel Studios képtelen megállni (nem mintha szeretnénk), amit a Doctor Strange nemzetközi nyitószámai is bizonyítanak erőteljesen.

Hirdetés

A Marvel Studios legújabb adaptációja, a Benedict Cumberbatch főszereplésével érkező Doctor Strange ugyan csak pénteken nyit az Egyesült Államokban, a nemzetközi kasszákat már sikeresen felrobbantotta. Múlthéten már több nagy külföldi piacon is bemutatkozott a stúdió varázslatos mozifilmje, összességében pedig 86 millió dollárt tudhatott magáénak egyetlen hétvége leforgása alatt, ami határozottan felülmúlta a várakozásokat. 

Hirdetés

Ezeket a számokat a Box Office Mojo hozta le, ami megint csak azt bizonyítja, hogy egy kevésbé ismert karakter önálló filmjénél is nézőcsalogató a Marvel logó. A Doctor Strange a kritikusok és a rajongók körében egyaránt nagyon népszerű, a Rotten Tomatoes oldalán (ahol a kritikák összesítéséből kapunk egy százalékot a filmről) jelen pillanatban 92%-kal büszkélkedhet. A közösségi médiában szinte csak jót olvashatunk róla a szerencsés nézőktől, ami egy hatalmas nyitóhétvégét segíthet elő az amerikai premiert követően. 

A 86 milliós bevétel önmagában is lenyűgöző, de még inkább az, ha összevetjük korábbi Marvel filmes nyitányokkal: Stephen Strange 49%-kal A Hangya, 37%-kal A galaxis őrzői, és sokak meglepetésére 23%-kal az Amerika Kapitány: A tél katonája felett debütált ugyanazokon a piacokon. A legnagyobb bevételt Koreában hozta 18,1 millió dollárral, ami több, mint amit A galaxis őrzői, a Batman Superman ellen vagy a Suicide Squad teljes pályafutása alatt kaszált az országban. Ezek után a Scott Derrickson rendezte mozifilm jó eséllyel felülmúlja majd azt a 75 milliós számot az Egyesült Államokban, amit az első hétvégére jósoltak neki korábban. 

A Doctor Strange főszerepeiben Benedict Cumberbatch (Stephen Strange), Chiwetel Ejiofor (Baron Mordo), Rachel McAdams (Christine Palmer), Mads Mikkelsen (Kaecilius), Benedict Wong (Wong), valamint Tilda Swinton (Ősi Egy). A mozifilm 2016. november 3-án debütál a hazai mozikban Scott Derrickson rendezésében.

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.