Hirdetés

A Doktor Strange a Marvel Multiverzumot is bevezeti

|

A film direktora szerint elképzelhető, hogy hamarosan már nem Marvel Filmes Univerzumot fogunk mondani.

Hirdetés

Kétségtelenül a Doktor Strange volt az egyik mozifilm, amire a legnagyobb hangsúlyt fektette a Marvel a hétvégi Comic-Con panelján, hiszen a Suicide Squad - Öngyilkos osztagot követően legközelebb vele találkozhatunk majd a mozikban, ha szuperhősfilmet szeretnénk nézni. 

Hirdetés

Azok számára, akik annyira nem lennének tisztázban ezekkel a fogalmakkal, a multiverzum különböző idővanalak és univerzumok gyűjteménye, ami karakterek alternatív változatait és történeteit teszik lehetővé elmesélni. Doktor Strange tökéletes karakter arra, hogy bevezessék ezt a koncepciót, de ez egyben óriási dolgokat nyit meg a Marvel Filmes Univerzum jövőjét illetően. Scott Derrickson rendező utalt erre a Marvel Studios panelján: 

A képregények Doktor Strange-dzsel együtt behozták az extra dimenziókat, a miszticizmust és a spiritualitást, és ezen túl utat nyitott a Marvel univerzumán belül a Marvel multiverzumra. Úgy gondolom, hogy a Doktor Strange a Marvel Filmes Multiverzum kezdetét jelenti. Tényleg ugyanazt a funkciót szolgálja, mint a képregényekben. Még ha furcsa is, azt hiszem, igazi mozgatórugó a képregényekben, hiszen végül is évtizedeken át új történeteket köszönhettünk neki. Ez a film ugyanezt fogja elhozni.

Miután Stephen Strange-ből a Legfőbb Varázsló válik a Föld védelmezőjeként, a mágiának köszönhetően hozzáfér ezekhez a különböző dimenziókhoz és idővonalakhoz, ami elképesztően fontos dolgot ad a Marvel Studios kezébe. Attól függően, hogy hogyan és mikor akarják feltárni a multiverzum elképzelését a filmekben, ez azt jelenti, hogy könnyen behozhatják egyes karakterek különböző változatait, mint például Vasemberét is, ha Robert Downey Jr. úgy döntene, hogy többé már nem szeretné felhúzni a páncélt. A Marvel így kellően tiszteletben tudná tartani különböző színészek örökségét, hisz egy alternatív karakter nagyon távol áll attól, mintha kapna Vasember - most már maradjunk nála - néhány évvel később egy kemény rebootot. Ez fontos. 

Az érme másik oldalaként gondoljunk csak bele, hogy ugyebár minden karakter különböző változata létezik ugyanabban az időben. Jelen pillanatban úgy fest, hogy a Marvel Studios nem boldogul megfelelően a Marvel tévés részlegével, tehát ha érvénybe lép ez a bizonyos multiverzum, akkor könnyedén behozhatnák olyan figurák alternatív változatait, akiket már használnak máshol - itt most elsősorban a netflixes karakterekre gondolunk, akikkel nem tűnik túl valószínűnek mostanában egy filmes crossover, pedig igencsak kijárna számukra. A Fenegyereket életre keltő Charlie Cox valami hasonlót nyilatkozott nemrégiben: 

A Marvel TV és a Marvel Studios két nagyon különböző dolog. Még ha a karakter fel is tűnne egy filmben, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy én játszanám el. 

A főszerepekben Benedict Cumberbatch (Stephen Strange), Chiwetel Ejiofor (Baron Mordo), Rachel McAdams (Christine Palmer), Mads Mikkelsen (Kaecilius), Michael Stuhlbarg (Nicodemus West), valamint Tilda Swinton (Ősi Egy). A mozifilm 2016. november 3-án debütál a hazai mozikban Scott Dirreckson rendezésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.