Hirdetés

Így emlékszünk Carrie Fisherre

|

Mindannyiunk szeretett Leia hercegnője 60 évesen távozott az élők sorából. Azzal szeretnénk tisztelegni előtte, hogy visszatekintünk életére.

Hirdetés

Egy újabb popkulturális ikon hagyott itt bennünket, és fájdalmunk nem is lehetne mélyebb, hiszen éppen csak visszakaptuk őt a vásznon. 

Hirdetés

2016.12.27-én, helyi idő szerint reggel 8:55-kor meghalt Carrie Fisher - jelentette be egy közleményben lánya,  Billie Lourd. A színésznő négy nappal ezelőtt egy repülőgépen kapott szívinfarktust, ahol egy fedélzeten tartózkodó orvos újraélesztette, és negyed órával később, a leszállás után egy közeli kórházba szállították. 

A kaliforniai Beverly Hills-ben született, családja révén beleszületett a szórakoztatóiparba. 17 évesen állt először színpadra édesanyja mellett, majd másfél évig tanult színészetet a London's Central School-ban nyelv és dráma szakon. Az 1975-ös Sampon című filmben való debütálása után jött 1977-ben az ikonikus Star Wars szerep, 19 éves korában. 

A Csillagok háborúja filmeken kívül szerepelt még Woody Allen Hannah és nővérei című filmjében, a Harry és Sallyben, valamint felbukkant a The Blues Brothers-ben is a bosszúálló ex szerepében. Színészi karrierjét alapvetően nem tartotta fontosnak, kamaszkora óta elsősorban író szeretett volna lenni. 1987-ben jelent meg A Képeslapok a szakadékból című önéletrajzi ihletésű könyve, amelyben egy súlyos drogproblémákból felépülő színésznő talpra állásáról, anyjával való kapcsolatáról ír. A könyv hamar bestseller lett, és később maga Fisher írta meg a forgatókönyvet az azonos című filmhez, melyben Meryl Streep és Shirley MacLaine játszották a főszerepeket. 

A kilencvenes és a kétezres évek elején apróbb szerepei mellett folytatta írói munkásságát, regényei és forgatókönyvei mellett pedig az egyik legjobb szkriptdoktorként tartották számon Hollywoodban. Számos film forgatókönyvét segített névtelenül használhatóbbá csiszolni, dolgozott többek között a Hook, az Apáca show, a Halálos fegyver 3 és a Star Wars előzménytrilógia forgatókönyvein is.

Wishful Drinking című egyszemélyes önéletrajzi színdarabját üdvözölték a nézők és kritikusok egyaránt, 2009-ben megjelent regény formájában is, 2010-ben pedig az HBO készített dokumentumfilmet a színházi produkcióról. Az elmúlt egy évtizedben visszatérő szereplő volt a Family Guy-ban és 2015 végén ismét Leia-ként láthattuk felkelést vezetni. 

Carrie Fisher őszintén és nyíltan beszélt függőségeiről, 1985-ben diagnosztizált bipoláris depressziójáról, száraz szarkazmusával próbált reálisabb képet festeni a hollywoodi álomvilágról. Az ébredő Erőt körülvevő óriási médialázban rettenthetetlenül és jó humorral verte vissza a közösségi médiában az öregedésén élcelődőket, és mindannyiunk kedvencévé tette Gary Fisher-t, lógó nyelvű, sztoikus francia bulldogját, aki több műsorba is elkísérte ebben az időszakban. Az elmúlt hónapokban Princess Diarist című memoárját promózta, amely az Egy új remény forgatása alatt írt naplóin alapul.

Lánya, édesanyja és testvérei mellett kollégák és rajongók milliói gyászolják. 

FRISSÍTÉS
Carrie Fisher halála után egy nappal a színésznő édesanyja, Debbie Reynolds színésznő (Ének az esőben) is elhunyt 84 éves korában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.