Hirdetés

Meghalt Gene Wilder

|

Ez sajnos nem vaklárma. A világ ismét szomorúbb hely lett.

Hirdetés

A 2016-os év a film rajongók számára egy igazi katasztrófa, hiszen újabb ikon csatlakozott az gi társulathoz. 83 éves korában elhunyt Gene Wilder, legendás komikus.

Hirdetés

Wilder nagyvásznas debütálása nem kisebb filmben volt, mint az 1967-es Bonnie és Clyde-ban volt, Warren Beaty, Faye Dunaway és Gene Hackman oldalán. Később Mel Brooks számos kultikus paródiájában és vígjátékában szerepelt. Első ízben A producerekben, mint például a saját forgatókönyvből készült Az ifjú Frankenstein kalandjai, vagy a Fényes nyergek, de dolgozott együtt Woody Allen-nel  is, a Minden, amit tudni akartál a szexről című mozijában.

Legnagyobb sikereit azonban Richard Pryorral alkotta. Első ízben 1975-ben, a Száguldás gyilkosságokkal című moziban bolondoztak együtt, ezt még olyan közös komédiák követték, mint a Dutyi-dili, a Vaklárma, vagy a Folt a zsákját. Továbbá említést érdemelnek még az olyan munkái is, mint a Vörösruhás nő, a Ki kém, ki nem kém, a Nászéjszaka kísértetekkel, vagy a Rabbi a vadnyugaton, amelyben az ifjú Harrison Ford volt a partnere. Az elmúlt két évtizedben már csak elvétve ált kamera elé, de láthattuk a Will és Grace egy-egy epizódjában, továbbá eredetileg úgy volt, hogy Steven Spielberg Ready Player One című adaptációjában is lesz egy kis szerepe. Köszönjük Mr. Wilder a sok-sok önfeledt percet!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.