Hirdetés

Geoff Johns átveszi az irányítást a DC Filmes Univerzum felett

|

A Warner Bros. átrendezi sorait a vezetői között, ez pedig azt jelenti, hogy az új Batman film társírója, Geoff Johns felügyeli innentől kezdve az egész DC Filmes Univerzumot.

Hirdetés

A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala nem volt rossz befektetés a Warner Bros. számára, hiszen 328,5 millió dollárt hozott hazájában és 870 milliót világszerte, ám nem minden rajongó és kritikus fogadta olyan melegen a filmet, ahogyan a stúdió szerette volna. A két képregényes titán összecsapása nem csupán a hecc kedvéért történt, feltett szándékuk volt, hogy útjára indítsák a DC Bővített Univerzumot, amelyhez idén nyáron a Suicide Squad - Öngyilkos osztag is csatlakozik. Ezzel együtt pedig a Warner úgy látta jónak, hogy ideje néhány változtatást eszközölni ezért létrehoztak egy új divíziót DC Filmek név alatt, ami egyedül a szuperhősfilmekre fog fókuszálni, Geoff Johns és Jon Berg vezetésével.

Hirdetés

A The Hollywood Reporter szerint ez a lépés egy nagyobb átszervezés része a stúdión belül, amire azért van szükség, mert az elmúlt években nem teljesítettek olyan fényesen a Warner Bros. filmjei a jegyirodáknál, és a filmkészítők is panaszkodtak a stúdió "homályos" fejlesztési folyamata miatt. Ez az átrendezés különböző vezetőket rak az egyes műfajfilmek élére, akik egyenesen a Warner Bros. Pictures elnökének, Greg Silvermannek fognak majd jelenteni.

Batman v Superman
Batman v Superman

Csak, hogy egy példát mondjunk, Courtenay Valenti mostantól a Harry Potter és a LEGO franchiseokért felel. Előbbi még idén visszatér a Legendás állatok és megfigyelésük előzmény trilógiával, míg az első LEGO spinoffra, a LEGO Batman Filmre 2017. februárjáig kell várnunk. A hírek szerint Jesse Ehrman és Niija Kuykendall a stúdió családi/vígjáték és sci-fi/akció filmjeiért felel majd.

A források szerint Geoff Johns a DC Entertainment elnökének, Diane Nelsonnak jelent majd, míg Jon Berg egyenesen Greg Silvermannek. Johns ezen kívül képregényeket is ír a DC számára, amelyet új pozíciója mellett sem fog abba hagyni. Emellett benne volt a keze a DC TV-s Univerzum sikerében, jelenleg pedig Ben Affleckkel írják közösen az új Batman film forgatókönyvvét.

A Warner Bros. továbbra is meg kíván maradni ''filmkészítők által vezette'' stúdiónak, de a DC Filmekkel megpróbálják emulálni a Marvel Stúdió rendszerét, ahol Kevin Feige felügyeli az egész MFU-t. Az új munkáik keretében, Johns és Berg produceri szerepeket látnak el mindkét Igazság Ligája filmnél, amelyek közül az első már forog az Egyesült Királyságban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.