Hirdetés

Múzeumot nyit George Lucas

|

A Star Wars szakállas atyja saját múzeumot kap Los Angelesben.

Hirdetés

Lehet kígyót-békát kiabálni George Lucasra, de az kétségtelen, hogy a filmművészet, a jelenlegi filmgyártás kevesebb lenne nélküle. Lucas érdemben már ugyan visszavonult a filmkészítéstől, de nem feltétlenül a Star Warsból származó vagyonát számolgatja, sokkalta inkább annak elköltésén fáradozik.

Hirdetés

Lucas ugyanis egy saját múzeum létrehozásán és építésén fáradozik, azonban folyamatosan falakba ütközik. Első körben San Franciscoban akarta létrehozni az intézményt, azonban nem találtak megfelelő helyszínt. Ezután Chicagóban próbálkozott, viszont ugyanabba a problémába ütközött, és egy környezetvédelmi csoport akadályozta meg Lucast a terv kivitelezésében, amelyet maga finanszírozna 1 milliárd (!!) dollárból. Mondjuk a Disneyvel kötött 4 milliárdos üzletből ez nem jelenthet különösebb gondot.

A Lucas Museum of Narrative Art viszont úgy fest, hogy a lehető legjobb helyen, Los Angelesben találta meg leendő székhelyét és a nevével ellentétben nem a szakállas rendező öntömjénezésére szolgálna. A filmművészet eddigi technikai fejlődésére és lehetséges jövőjére helyezné a hangsúlyt, de természetesen a Star Wars relikviáknak is maradna hely. A múzeum máris illusztris gyűjteménnyel rendelkezik ilyen téren, hála Lucas felajánlásainak és ez a későbbiekben nyilván tovább fog bővülni. A látványtervek alapján a leendő épület pedig megidézi a Star Wars világát, konkrétan az előzménytrilógiáét, mivel az épület formatervezése nagyban emlékeztet Amidala királynő hajóira. A múzeum 2020. május negyedikén, azaz a Star Wars napon fogja megnyitni a kapuit a Los Angeles Exhibition Parkban, mi pedig újabb helyszínt vehetünk fel filmes érdekeltségű bakancslistánkra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.