Hirdetés

A Hellboy 3 már biztosan nem készül el

|

Ezt maga Guillermo del Toro erősítette meg.

Hirdetés

Az elmúlt évek egyik legfájdalmasabb "ivós játéka" a "Vajon elkészül-e a Hellboy 3?" volt. Az első két rész rendezője, Guillermo del Toro már korábban kijelentette, hogy nem lát esélyt a harmadik rész elkészültére, de a címszereplő Vöröst alakító Ron Perlman sokáig harcolt az érdemi befejezés elkészültéért, ami halvány reménysugárként ragyogott a rajongók lelkében. Most végérvényesen pontot tett az ügy végére a rendező, a filmek elkötelezett hívei pedig most világszerte felsírnak.

Hirdetés

A legutóbbi derű hullám is addig volt jó móka, amíg tartott. Pár hete del Toro Twitteren próbálta felmérni az érdeklődést és 100 000 visszajelzés meggyőzte arról, hogy leüljenek Ron Perlmannel és a képregények kreátorával, Mike Mingolával a lehetséges harmadik részt megvitassák. Sajnos az eredmény nem az lett, mint amit a rajongók vártak.

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de mindenkivel átbeszéltük. 100%, hogy a folytatás nem fog megtörténni. És ez az utolsó,a mit elmondhatok.

- közölte a rendező Twitteren. Az tisztázatlan, hogy pontosan miért, de mostantól a Hellboy 3 hivatalosan is halott. A 2004-es első rész (akkor) 66 millió dollárjába került a Columbiának, és világszinten mindössze 99 milliót hozott a mozikban, de szép kultusz alakult ki körülötte. A folytatás - már a Universalnál - 85 millióba kóstált (pedig részben nálunk forgatták, hogy olcsón kijöjjenek) és 160-at hozott világszerte. Az USA-ban mindkét esetben pár millión múlt, hogy visszatermelje a gyártási költségeit (59 és 76 milliót kerestek hazájukban), és del Toro elmondása szerint a harmadik lett volna messze a legköltségesebb. Pedig annak ellenére sem lett volna nehéz zöld utat találni a filmhez, hogy vélhetően a harmadik se robbantott volna kasszákat, ahogy a rendező más stúdió filmjei is rendre megbuktak (lásd. Tűzgyűrű esete, aminek mégis érkezik a második része).

Nem szeretnénk hiú ábrándokat kergetni, de talán Mingola és/vagy Perlman nem hagyja annyiban az egészet, habár del Toro tweetje arra enge következtetni, hogy erre mindhárman áldásukat adták. A rendező következő mozija egy kisebb költségvetésű mozi lesz a Fox Searchlight számára, a The Shape of Water, amelyben egyik állandó munkatársa, a Hellboy-filmek Abe Spapiensét alakító Doug Jones alakít egy halembert, akit egy laboratóriumban tartanak a hidegháború idején (ez pont úgy hangzik, mint egy Hellboy-spin-off). A szereplőtársai Michael Shannon és Sally Hawkins lesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.