Hirdetés

Ismerkedj meg az új Vasemberrel, egy 15 éves fekete lánnyal

|

Meglepő új karakter bújik Vasember páncéljába. Viszlát Tony Stark!

Hirdetés

A képregényektől nem idegen, hogy megváltoztassák a maszk alatt, vagy jelen esetben sisak alatt megbújó karakterek kilétét. Miles Morales átvette Peter Parker helyét, mint Pókember az Ultimate képregényekben, most pedig a 15 éves Riri Williams léphet Tony Stark helyébe, tudtuk meg a Time Magazintól.

Hirdetés

Figyelem! SPOILERES infók következnek a Civil War II még ki nem adott számaival kapcsolatban! 

Michael Brian Bendis író szerint a Civil War II eseményei után a Marvel egyik legikonikusabb hőse, Tony Stark fogasra akasztja páncélját. A helyébe egy hozzá hasonló tudományos és mérnöki zseni, Riri Williams érkezik, aki 15 évesen felvételt nyert az MIT-re. Akkor hívja fel magára Stark figyelmét, amikor a milliárdos megtudja, hogy a lány a kollégiumi szobájában összerakta a saját Vasember páncélját.

Bendis elárulta a Time-nak, hogy Williams ötlete akkor pattant ki az agyából, amikor néhány éve Chicago-ban dolgozott. Egy olyan szuperhőst akart alkotni, akinek szembe kellett néznie a szelek városának erőszakos utcáival, ebből nyerve inspirációt ahhoz, hogy jobb hellyé akarja tenni a világot. De ahelyett, hogy egy törvényen kívüli igazságosztót alkotott volna, Bendis egy olyan hőst akart, aki a tudományt felhasználva segít az embereken, miközben olyan innovatív módszerek után kutat, amelyekkel egyúttal megkönnyítheti azok életét.

Az író szerint a legnagyobb akadály, amin át kell kelniük, az a rajongók reakciója. Bendis sajnálattal vette tudomásul, hogy vannak olyan személyek, akik zokon veszik annak az ötletét, hogy Vasember egy színes bőrű  nő legyen. Hozzátette, hogy fontos számára különböző történetek, különböző szemszögekből való bemutatása, és Williams megalkotása természetesnek tűnt neki.

Bendis reméli, hogy más képregényírók is többet tesznek majd azért, hogy reflektáljanak a változatos olvasóközönségükre, és a körülöttük levő világra. Azt mondta, nagy hiba volt, hogy nem így tett már a kezdetektől fogva, de most igyekszik helyre hozni ezt olyan karakterekkel, mint Miles Morales és Riri Williams.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.