Hirdetés

Meglepően sokba kerülhet a Jurassic World 2

|

A Jurassic World második része egy nagyon drága folytatás lehet, akár 200 millió dollár feletti összegből is gazdálkodhat.

Hirdetés

Már megerősítették a Universalnál, hogy a Jurassic World bizony trilógiává fog bővülni, és nem maradnak a szigeten, ennél sokkal nagyobb terveik vannak. Az biztos, hogy drágábbak lesznek az új részek - az első 150 millióból készült - főleg mivel az első rész 1,67 milliárd dollárt hozott a konyhára, ezért a fejesek biztos kicsit megengedőbbek lesznek, viszont a legfrissebb értesülések szerint a büdzsé akár a 260 milliót is elérheti, ami finoman szólva is kicsit elrugaszkodott információnak tűnik.

Hirdetés

Először egy spanyol nyelvű lap közölte le a hírt, akik valahogy az új rendező, J.A. Bayona, egyik friss interjújából ezt az összeget szűrték le. A 260 millió dollár pedig nehezen megemészthető összeg, bárhonnan is nézzük. Ekkora büdzsével hatalmas kockázatot vállal a stúdió, mert ha elszámolják kicsit a várható bevételt, sokkal nagyobbat bukhatnak. Arról nem is beszélve, hogy mi történik akkor, ha a film elszáll a munkálatok közben, illetve az ilyen filmek brutális marketing költségeiről se feledkezzünk meg. Reálisnak tűnik viszont, ha a két folytatást egyben forgatják le és összesen ennyit szánnak a két filmre, viszont erről (még) egyáltalán nincsen szó.

Eddig olyan blockbusterek készültek 200 millió feletti összegből, mint a Batman v Superman, A magányos lovas, a Bosszúállók 1-2 vagy a Star Wars: Az ébredő erő. A Universal pedig hiába a legnagyobb stúdiók egyike, akkora luxust azért (még) nem engedhet meg magának, mint a Disney. Ettől függetlenül természetesen előfordulhat, hogy mélyen a zsebükbe nyúlnak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezúttal még közelebb kerüljenek a 2 milliárdhoz és egy minden szempontból minőségi alkotást tegyenek le az asztalra.

A fenti számok természetesen csak becsült összegek, mert a stúdiók soha nem hozzák nyilvánosságra egy film pontos készítési költségét, míg a bevételi adatok nyílvánosak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.