Hirdetés

Miért akadt ki a fél internet az új Amerika Kapitány képregényen?

|

A napokban új Amerika Kapitány képregény indult útjára, ám ezt rengeteg rajongó nem felhőtlen örömmel nyugtázta.

Hirdetés

Steve Rogers a klasszikus amerikai hősök mintapéldánya. A füzetekben számtalanszor bizonyította már hazájához fűződő szeretetét, de ami még ennél is fontosabb, hogy az igazságosságot helyezi mindenek elé, amit a nemrégiben bemutatott Polgárháború szintén bizonyított. Most azonban valami nagyon felkavarta a karakter rajongóit, olyannyira, hogy egyesek csúnyán megfenyegették a legújabb Kapitányos képregény alkotóit.

Hirdetés

Na, de mi is történt pontosan? Kezdjük a legelejéről. Május 25-én, szerdán publikálták a Captain America: Steve Rogers nevet viselő képregény legelső számát. Szintén ezen a héten érkezett a DC Rebirth nyitó darabja, ami kissé átformálja és újragondolja a DC univerzumot. Nem olyan meglepő hát, hogy a Marvel versenyre kívánt kelni a rivális kiadóval és megpróbálta magára irányítani a figyelmet. Ha másban nem is, ebben mindenképpen sikerrel járt, hiszen hatalmas hírverést tudhat magáénak Kapitány új sztorija.

A képregényben, amelyet Nick Spencer írt és Jesus Saiz ábrázolt, egy hatalmas leleplezésnek lehetünk tanúi, amire senki sem számított volna. Azt eddig is jól tudtuk, hogy Steve édesanyja, Sarah egyedül nevelte a fiatal srácot, miután elhagyta annak alkoholista édesapját. Viszont az új képregényből kiderült, hogy a nő nem önerőből szállt szembe az erőszakos férfival. Egy Elisa Sinclair nevű hölgy sietett a segítségére és adott neki bátorságot. Jah, azt mondtuk már, hogy ez a Sinclair mellesleg egy Hydra ügynök volt, aki Saraht is arra bíztatta a flashbackek végén, hogy csatlakozzon a szervezethez? Itt válik igazán érdekessé a történet, ugyanis mikor visszatérünk a jelenben játszódó szálhoz, a Kapitány lehajítja az egyik segítségére siető társát egy repülőgépről (látszólag egyenesen a halálába), majd elhangzik szájából az a mondat, amit tőle várnánk legkevésbé: "Hail Hydra!".

Hail Hydra
Hail Hydra

Mi a fene folyik itt? Amerika Kapitány végig rosszfiú volt? Nem ez az első alkalom, hogy egy képregényben a hősből gonosztevő válik, vagy pont fordítva, de akkor miért van az, hogy ez ennyire megfeküdte az olvasók gyomrát? A rajongók szerint ez a pálfordulás szembe köpi azokat az alapvető elveket, amikért Steve Rogers már a kezdetek óta kiállt. Amikor a zsidó származású Jack Kirby és Joe Simon megalkották a karaktert, és Rogers lekevert egyet Hitlernek, mindezt kilenc hónappal azelőtt, hogy az USA beszállt volna a II. világháborúba, a készítők nyíltan fejezték ki nemtetszésüket azzal kapcsolatban, hogy az országuk karba tett kézzel figyeli az Európában zajló holokausztot.

És most ez a képregény azt állítja, hogy Amerika Kapitány mindvégig Hydra párti volt? Egy olyan szervezet tanait vallja, amelynek alapjai a náci Németországba vezethetők vissza? Rogers akkoriban főleg, de valószínűleg még napjainkban is, erőt sugároz a zsidó származásúak felé, most pedig azt állítani róla, hogy valójában náci, az tényleg okot adhat a felháborodásra.

A rajongók kommentjei alapján egyesek szerint "Ennek semmi értelme.", van, aki azt mondta, hogy "A meglepetés nem feltétlenül jelent jó történetet.", és olyan is van, aki úgy gondolja "Teljesen mindegy, ha a végén kiderül, hogy mégsem gonosz. Nem tudják, hogy mekkora hatása van az ilyen dolgoknak. Elrontották a Kapitányt." A meglepő fordulat mellett még a Steve Rogerst alakító Chris Evans sem tudott elmenni, aki csupán annyit reagált: ''Hydra?!?!? Mondjátok, hogy nem igaz!''

Captain America Evans
Captain America Evans

Hova jutunk így tovább? Mi lesz a következő lépés? A nagy felháborodást okozó képregényt író Nick Spencer egy interjúban elárulta, hogy ez nem ámítás, a valódi Rogerset láthattuk a képregényben, amikor a Hydrát éltette, nem pedig egy imposztort, amire néhányan gyanakodtak:

"A második számban kiterítjük a lapjainkat azzal kapcsolatban, hogy mit is jelent ez az új helyzet. Viszont egyvalamit bizton állíthatunk: Ez nem egy klón, nem egy imposztor, nem kontrollálják az elméjét és senki sem vette át az irányítást Steve fölött. Ez a valódi Steve Rogers, Amerika Kapitány személyesen."

Személyes véleményem szerint nem lehetséges az, hogy szeretett Kapitányunk innentől kezdve a Hydra sorait bővítse. Elég valószínű, hogy valamilyen cselről van szó, amelyről talán még a S.H.I.E.L.D. sem tud, mert Rogers esetleg úgy dönthetett, hogy be kell épülnie a szervezetbe, annak érdekében, hogy végleg elpusztíthassa. Persze azt se feledjük el, hogy a képregény ipar is egy biznisz, ez a cliffhanger pedig nagyon is jót tett az üzletnek, a kérdés csak az, hogy a következő számra is beruháznak-e majd a válaszokat kereső rajongók, vagy végleg elment a kedvük az egésztől?

Ti mit gondoltok az új Amerika Kapitány képregényről? Szerintetek aljas húzás volt ezt meglépni a készítők részéről, vagy inkább mindenkinek ki kellene várnia a végét a messzemenő következtetések előtt? Kíváncsiak vagyunk a véleményeitekre!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.