Hirdetés

Minden, amit az Igazság Ligájáról megtudtunk

|

Rengeteg újdonság derült ki az Igazság Ligája filmről, mi pedig összeszedtünk nektek mindent, amit tudni érdemes.

Hirdetés

Közel másfél év még mire a Zack Snyder által rendezett Igazság Ligája a mozikba kerül, ám a Batman Superman ellen vegyes fogadtatásán okulva, a stúdió már most igyekszik jó fényben feltüntetni legújabb szuperhősfilmjét. A Warner Bros. a múlt hét folyamán megengedte néhány sajtósnak, hogy ellátogassanak a forgatás helyszínére, akik érdekes újdonságokkal tértek haza.

Hirdetés

Mielőtt azonban belemennénk a részletekbe, az Igazság Ligája megkapta a logóját (felül láthatjátok), illetve a szinopszisáról is lehullott a lepel, ami habár nem tartalmaz meglepetéseket, azért jól körvonalazza, hogy mire számíthatunk a DC Filmes Univerzum legújabb darabjától:

Superman önzetlen cselekedetén felbuzdulva, Bruce Wayne visszanyeri az emberekbe vetett hitét, és újdonsült szövetségesével, Diana Prince-el, egy még veszedelmesebb ellenféllel néznek szembe. Batman és Wonder Woman gyorsan dolgoznak együtt, hogy összeállítsanak egy metahumánokból álló csapatot, akik képesek felvenni a versenyt az új fenyegetéssel. De hiába ennek a példátlan ligának az összeállítása, amelynek tagjai Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg és Flash, talán már így is túl késő, hogy elkerüljék a katasztrófát.

Az Igazság Ligája a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala közvetlen folytatása lesz, ami a dicséretet érdemlő 872.7 millió dolláros bevételével, még így is alulmúlta a stúdió várakozásait. Ezen kívül pedig nem csupán a bevétellel volt baj, hiszen rengeteg negatív kritikát kapott, illetve a rajongók sem voltak feltétlenül megelégedve vele.

Ebből a rövid, szinte semmit mondó szinopszisból annyi már most leszűrhető, hogy a készítők igyekeznek kijavítani a csorbát. Az a tény, hogy "Bruce Wayne visszanyeri az emberekbe vetett hitét", egyértelműen azt sugallja, hogy egy kissé könnyedebb túnusó filmet kaphatunk, szemben az előzővel, amelyet néhányan már túlságosan is sötétnek tartottak.

Egy újabb izgalmas hír, hogy végre kiderült, melyik karaktert alakítja Willem Dafoe, aki az évszázad elején egyszer már belekóstolt a szuperhősök világába, Sam Raimi első Pókemberjében. A színész a Liga egyik atlantiszi szövetségesét, Vulkót fogja alakítani. A képregényekben ennek a karakternek fontos szerepe van Aquaman eredetében, hiszen ő mutatja meg Arthur Currynek a szülőhelyét, Atlantiszt. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Dafoenak pontosan mekkora szerepe lesz az Igazság Ligájában, illetve, hogy visszatér-e a James Wan által rendezett szóló Aquaman filmben.

Ez egyik legnagyobb kérdés a DC leghatalmasabb szuperhőseit felsorakoztató mozi kapcsán, hogy mégis ki ellen kell küzdeniük ezeknek a titánoknak? Nos, úgy fest, hogy a pletykák igaznak bizonyultak, hiszen valóban nem Darkseid-del nézhetnek farkasszemet Batmanék, hanem egy másik Jack Kirby alkotta karakterrel, Steppenwolf-al. A forgatáson tett látogatás során, Deborah Snyder erősítette meg mindezt, aki azt is elmondta, hogy hamarosan színészt választanak a szerepre, ám konkrét esélyesekről egyelőre nem beszélt. A képregényekben Steppenwolf Apokolips hadseregének tábornoka, és Darksied nagybátyja, szóval utóbbi felbukkanását sem zárhatjuk ki végleg.

A számos nézeteltérés ellenére, a legtöbben abban egyet értenek, hogy Ben Affleck jó választás volt Batman szerepére, sőt az új Batmobile is pofásra sikeredett. Nos, a folytatásban a járgány fejlesztéseken megy át, és kedvenc denevérünk is új kütyüket kap. A Batmobile külsején nem lesz túl sok változtatás, de a tűzereje még pusztítóbb lesz, ugyanis több rakétát, ágyút és gépfegyvert kap. Természetesen az egész Igazság Ligáját nehéz lenne beletuszkolni Batman kocsijába, ezért megismerkedhetünk majd a Flying Fox-al (Repülő Róka), ami pontosan ezt a célt szolgálja, sőt akkora, hogy a Batmobilet is kényelmesen eltárolja.

A repülőgép mellet egy "Nightcrawler" nevű egyszemélyes jármű is a Liga rendelkezésére áll, amelynek segítségével könnyedén lehet átsurranni a szűkebb falak között. Deborah Snyder így magyarázta a szerkezet hasznát:

"Van egy akció jelenet, ami egy elhagyatott alagútban játszódik, amit Metropolis és Gotham között építettek egyszer, de sosem fejezték be a projektet. Viszont megmaradtak egyes részei. A Batmobile nehezen jutna át rajta, ezért jó, hogy ott van a Crawler, ami könnyedén manőverezik."

A guruló eszközök mellett, Batman egy újabb páncélozott ruhával bővíti készleteit, illetve egy másik, egyszerűbb jelmezt is használni fog, amit Michael Wilkinson tervező "taktikai ruhának" nevezett.

Ezek lennének tehát azok az új információk, amelyek az Igazság Ligájáról kiderültek. Még most is rengeteg kérdésünk maradt, amelyek válaszra várnak, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen az lenne a legszebb, ha mindenre 2017. novemberében derülne fény, amikor a film végre a mozikba kerül. A Liga tagjait Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller és Ray Fisher formázzák meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.