Hirdetés

Peter Jackson újabb könyvadaptációval jelentkezik

|

A Gyűrűk Ura filmek rendezője most a Ragadozó városokat adaptálja.

Hirdetés

Az elmúlt években Peter Jackson ismét visszatért J.R.R. Tolkein világába, hogy a Gyűrűk Ura után a Hobbitot is filmre vigye. Most, hogy a trilógiát záró Az öt sereg csatája már két éve került a mozikba, Jackson készen áll, hogy újabb projektbe fogjon, még ha ezúttal nem is a rendezői székbe huppan vissza.

Hirdetés

Jackson, illetve a Hobbiton is dolgozó forgatókönyvíró csapat, Fran Walsh és Philippa Boyens, közösen adaptálják Philip Reeve Ragadozó városok (Mortal Engines) című regényét. A rendezői munka Christian Rivers-re hárul, aki évtizedek óta dolgozik Peter Jackson mellett, sőt a Hobbit trilógia esetében a másodlagos egységnél rendezett is már.

Az adaptálásra váró könyv csupán a kezdete egy sci-fi/fantasy sorozatnak, amelynek összes darabját filmre kívánják vinni. A Ragadozó városok több ezer évvel a jövőben játszódik, egy olyan korban, ahol a Földön lévő városok óriási kerekeken gurulva mozognak a bolygón az egyre apadó források után kutatva. A történet központjában Tom Natsworthy áll, akinek akkor fordul igazán kalandosra élete, mikor találkozik egy bosszút hajszoló nővel.

Az írás mellett, Jackson producerként is támogatja a projektet, amelyet az MRC és a Universal finanszíroznak. A forgatás jövő tavasszal veszi kezdetét Új-Zélandon. Peter Jackson egyébként egy terjedelmes írást is közzé tett a Facebook oldalán, szóval ha felkeltette érdeklődéseteket az adaptáció, akkor ezen a linken többet tudhattok meg róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.