Hirdetés

Elhunyt Rajhona Ádám

|

72 évesen, hosszú betegség után meghalt Rajhona Ádám színész, szinkronszínész, a Vígszínház tagja.

Hirdetés

A Jászai Mari-díjas, Érdemes művésznek, illetve a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett Rajhona Ádám 1966 óta foglalkozott színészettel, és ugyan a Vígszínház tagjaként számos darabban volt látható, legtöbben valószínűleg filmekből, méginkább szinkronszerepei kapcsán ismerték. Több mint harminc filmben szerepelt, és Tommy Lee Jones, Christopher Lloyd, valamint Gene Hackman magyar hangjaként is többször hallhattuk.

Hirdetés

Az elmúlt ötven évben végig aktívan tevékenykedett, utoljára Kern András idén bemutatott, de 2014-ben készült Gondolj rám című filmjében szerepelt. A Katona József Színház alapító tagja volt, majd a Thália Színházhoz csatlakozott, és 1998 óta a Vígszínházban játszott. Halálhírét a Vígszínház is megerősítette, saját halottjának tekinti, temetéséről később gondoskodik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.