Hirdetés

Star Trek 4 - Simon Pegg már a forgatókönyvön dolgozna?

|

A napokban twitter oldalán hergelte követőit egy fényképpel az írói feladatokat is ellátó színész.

Hirdetés

A Star Trek: Mindenen Túl idén nyáron üdítő kivétel volt a sok csalódást okozó blockbuster mellett, ennek ellenére a profiton ez nem látszott meg. 185 millió dolláros készítési költség mellett mindössze 343 milliót hozott a Paramount konyhájára, és ezzel a reboot-olt széria legdrágább és legkevesebb nyereséget hozó filmje lett. A stúdió azonban úgy tűnik egyelőre nem engedi el a franchise-t, és a premier környékén bejelentették a folytatást, amiről pár dolgot már biztosan tudunk.

Hirdetés

J.J. Abrams például azzal a hírrel dobta le a marketingbombát, hogy Chris Hemsworth a 2009-es Star Trek után ismét visszatér a Chris Pine által alakított Kirk apjaként. Hemsworth ezzel a kicsi, de fontos szerepével dobbanthatott tovább a hírnév felé, és feltehetően a Paramount nem szeretné elvesztegetni a lehetőséget, hogy az immár sztárrá vált színész nevével több nézőt csalogassanak a franchise-hoz. Mivel George Kirk a 2009-es film elején viszonylag gyorsan hősi halált hal, ezért ez kapásból meghatározó sztorivonalat sugall. Hogy apa-fia találkozhasson, vélhetően újra belekotornak az idő folyásának hagyományosnak tekintett medrébe. 

Ezen felül kezdeniük kell valamit az íróknak a Chekov-ot alakító Anton Yelchin tragikus halálával is. Abrams ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy méltatlan lenne másra osztani a szerepet, ezért a karaktert valamilyen módon ki kell írniuk a történetből. Szomorú feladat ez, sajnos már az idei filmben is akadt hasonló: Simon Pegg és Doug Jung forgatókönyvírók az alternatív Spock történetszálába igazán szépen fűzték bele az eredeti Spock, Leonard Nimoy halálát. 

Az is több mint valószínű, hogy a legutolsó részben megismert Jaylah (Sofia Boutella) karaktere is fel fog bukkanni, mivel Simon Pegg-nek mintha maga felé hajlott volna a keze az írásakor, azzal, hogy Scotty szárnyai alá helyezte a vagány idegen lányt. 

Adottak hát bizonyos paraméterek, Chris Pine-tól korábban lehetett ilyet hallani, hogy 2017-ben valószínűleg már forogni fog a következő film, és bár hivatalos megerősítés nincsen még, a héten Simon Pegg kétszer is célozgatott arra, hogy elkezdett a forgatókönyvön dolgozni. Twitterére egy képet rakott ki, ahogy írótársával a laptopjaik mögé bújnak, az előtérben egy Bad Robot figurával, alig diszkréten jelezve, hogy újfent J.J. Abrams produkciós cégének igájába hajtották a fejüket. Másnap pedig - az ázsiai piacra is gondosan ügyelve - weibo oldalán (kínai közösségi oldal) posztolt egy munkábamenős selfie-t. 

A forgatás kezdete, premierdátum bejelentése valószínűleg még arrébb van, de reméljük, hogy ezúttal nem kell 3-4 évet várni a következő Star Trek filmig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.