Hirdetés

Zsivány Egyes - újabb információmorzsák a filmből

|

Újabb izgalmas és érdekes információmorzsák láttak napvilágot a soron következő Star Wars-filmmel kapcsolatban!

Hirdetés

Várakozván a soron következő, a premier közeledtével egyre nagyobb és nagyobb izgalmakat és izgatottságot kiváltó különálló Star Wars-epizódra a kiszivárogtatott információmorzsák egyre hangsúlyosabbakká válnak. A Gareth Edwards (Monsters; Godzilla) által rendezett film történetével eddig is tisztában voltunk, ahogy azzal is, hogy nagyjából milyen módon csatlakozik majd az eredeti trilógia legelső felvonásához, de komolyabb részleteket - egészen eddig - nem volt módunkban megtudni. Olyan finomságokra gondolok, mint a karakterek rövidebb jellemzője, a filmben felbukkanó járművek, vagy épp az a bizonyos visszatérő arc, akinek jelenlétét már eddig rebesgették, de most vált igazán egyértelművé azon szándékuk az alkotóknak, hogy nem fogják kihagyni a ziccert és valamelyest fan service gyanánt beleszövik majd (nem tudni, milyen minőségben és mennyiségben) az eredeti trilógia egyik legikonikusabb karakterét. 

Hirdetés

A 2017. január 24-én megjelenésre kerülő "Official Visual Story Guide"-ból felkerült részletek pontosan az ilyen, geekek számára ínycsiklandozó finomságokra épít és enged néminemű betekintést abba, hogy mi is vár majd ránk december hónapban. Először is, a karaktereket illetően gazdagabbak lettünk néhány szűkszavú, de annál sokatmondóbb jelzővel, jellemzővel. Az alant látható kép a Zsivány Egyes csapat tagjainak felvonultatásán kívül az egyéb, fontos szereplőket is említi és jellemzi néhány szóval/mondattal, hogy mit érdemes róluk tudni. Példának okáért, amit érdemesnek látunk kiemelni az a bizonyos K-250 nevű droid (akit elvileg Alan Tudyk fog életre kelteni motion capture formában), aki a Birodalomtól pártolt át a Lázadókhoz, de a Donnie Yen által játszott karakter "spiritual warrior" (azaz: spirituális harcos) jelzőkkel történő jellemzése is izgalmasnak tűnik, egy SW-film keretein belül üdvösnek hat egy ilyen karakter, aki nem Jedi - hiszen tudjuk, a Jedi lovagok kicsit olyanok, akár a szamurájok: határozott kód szerint élnek, fegyverüket csak legvégső esetben használják és alapvetően magányos teremtések. A leírás a főszereplőről, Jyn Ersóról nem ad túl sokat azon kívül, hogy jól képzett harcos és katona, valamint hogy eltökélt szándéka ellopni azt a bizonyos tervrajzok a Birodalmiaktól.

Ám ez még csak ártalmatlan információ, a következő kép már kicsit beszédesebb és sugallja...mit sugallja - úgy ahogy van, megerősíti eddigi, ingatag lábakon álló tippjeinket:

Azzal persze továbbra sem vagyunk tisztában, hogy pontosan milyen szerep lesz Darth Vader-nek szánva a filmben, de legalább azt már tudjuk, hogy tiszteletét teszi a tüdőbajos csillagközi gonosztevő. És ha már gonosztevőkről van szó, úgy a következő képen a sötét oldalt erősítvén láthatjuk többek között a Ben Mendelsohn által alakított Krennic-et, aki minden áron meg kívánja védeni a Halálcsillag tervrajzait:

Aztán persze közben ne feledkezzünk meg a járművekről se, például erről a Rebel Starfighter-ről, melynek részletes rajza és leírását is láthatjátok:

Ezen a következő képen egy robosztus masinát láthatunk, régi ismerős:

De izgalmas ez a kép is, amely Rohamosztagosokat mutat egy tankszerű járgányban:

Esetleg legeltessük szemeinket ezen a TIE Striker-en:

Alant pedig a már említett K-250-es droidot láthatjuk, amely egy a sok közül - őt a Birodalom fejlesztette ki a célból, hogy hűségesen szolgálják őket. Ez a droid azonban a jók oldalára áll:

Végezetül pedig a Halálcsillagot magát vizsgáljuk meg jobban:

Továbbra sem tűnik tehát kevésbé ígéretesnek a vállalkozás - nagyon reméljük, hogy a film több szempontból is sikeres lesz és bizonyításra lel az, hogy ha Star Wars-ról van szó, nem csupán Luke-ék és felmenőik kálváriája az, amely számít. Ez a réges-rég volt messzi-messzi galaxis ugyanis még rengeteg izgalmakat tartogat magában - ahogy az egyre inkább kitűnik. Ti mit szóltok ezekhez a képekhez? Ha tehetnétek, már forgatnátok ezt a könyvet? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.