Hirdetés

10 mozis film, ami érdekelhet májusban

|

Sivatagi road movie, majominvázió és romantikus kaszkadőrködés - csak néhány példa a májusi mozifelhozatalból.

Hirdetés

Idén májusban is érdemes ellátogatni a mozikba, ha ahhoz támad kedvünk. Ha akciófilmre vágyunk, ott A kaszkadőr, ha látványos CGI-majmokra, ott A majmok bolygója: A birodalom, ha pedig hiányzik George Miller kietlen sivataga, akkor a Furiosára lesz érdemes jegyet váltani. Családi filmekből sem lesz hiány, melyeket méltán fémjelez John Krasinski új filmje, a Képzeletbeli barátok és a Garfield.

Május 2. A kaszkadőr

David Leitch (Atomszőke, A gyilkos járat) új akciófilmjében egy lecsúszott kaszkadőrt alakít, akinek ismét lehetősége nyílik egy komolyabb produkcióban szerepelnie, melyet mellesleg az exe (Emily Blunt) rendez. A film sztárja (Aaron Taylor-Johnson) azonban titokzatos körülmények között eltűnik, főhősünknek ezt követően már nem csak szerelmét kell visszanyernie, hanem a kollégája eltűnésével járó veszélyek is megnehezítik a dolgát.

Hirdetés

Május 2. A boldogság ügynöke

Bhután egy külön kis univerzum a Földön. Erre már Lunana is utalt, de A boldogság ügynöke még inkább ráerősít. A dokumentumfilmből ugyanis kiderül, hogy itt boldogságban mérik a GDP-t. Ez első pillantásra megmosolyogtató lehet, de ha jobban belegondolunk, a lényeg mit sem változik. Két "boldogság-ügynököt" követünk a film során, akik házról-házra járva mérik fel a nép elégedettségét.

Május 2. Az elátkozott Queen Mary

Gary Shore (Az ismeretlen Drakula) horrorfilmjében egy család egy már hotelként funkcionáló, régi óceánjárón töltik vakációjukat, amiről hamarosan kiderül, hogy korántsem olyan biztonságos, mint amilyennek tűnik. Tegyük azért hozzá, hogy az sem kifejezetten jó ajánlólevél, hogy 1938-ban több embert is meggyilkoltak a fedélzeten egy szilveszteri parti alkalmával. A filmben feltűnik többek között Alice Eve (Star Trek: Sötétségben, Men in Black 3), Joel Fry (Yesterday, Trónok harca), Will Coban (Egy csónakban, Arthur király: A kard legendája) és Tim Downie (Outlander, Paddington) is. 

Május 9. A majmok bolygója: A birodalom

Wes Ball Az útvesztő-filmek után ismét egy nagyszabású projektbe vághatja a fejszét, ami ezúttal A majmok bolygója-sorozat legújabb darabja. A Reeves-féle filmek után sok száz évvel járunk, az emberek már a majmok rabszolgái, az általunk ismert világrend tehát teljesen felborult. Egy fiatal majom azonban lassacskán kezd átlátni a majmok által diktált rendszer problémáin, és megtörténik az, ami általában nem jelent sok jót: kérdései lesznek. A főbb szerepekben William H. Macyt (Fargo, Shameless - Szégyentelenek), Kevin Durandot (Locke & Key, Nagypályások), Freya Allant (Vaják, Baghead) és Owen Teague-et (Az 1-2, The Stand) láthatjuk, illetve hallhatjuk, ráadásul van magyar alkotója is a filmnek, mivel Pados Gyula fényképezte. 

Május 9. A halálkártya (Tarot)

Talán sosem gondoltuk volna, hogy életveszélyes tarot kártyákkal játszani. Egy baráti társaság viszont elkövet egy végzetes hibát: olyan lapokhoz nyúlnak, melyeket nem nekik osztottak. Ezzel előidézik a rejtélyes túlvilági gonoszt, aki mindenkit szembesít a sorsa legtragikusabb változatával. A sorsot azonban nem lehet csakúgy kikerülni. A filmet Spenser Cohen és Anna Halberg rendezik, a színészek között pedig felbukkan a Tom Holland-féle Pókember-filmekből ismert Jacob Batalon is. 

Május 16. Képzeletbeli barátok

John Krasinski a horror (Hang nélkül-filmek) műfaja után családi filmet ír és rendez, ami egy serdülő kislányról szól, aki különleges képességének köszönhetően látja a gyerekek "képzeletbeli barátait". Elhatározza, hogy összehozza őket, ezzel örömet szerezve kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A főszerepben Ryan Reynoldsot láthatjuk, de feltűnik mellette még sok más mellett Matt Damon, Emily Blunt, Steve Carell, Sam Rockwell Richard Jenkins és Awkwafina.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Május 16. Gyönyörű esküvő

Mit szólnál, ha egy eszeveszett vegasi éjszaka után úgy kelnél fel, hogy házas vagy? Abby és Travis pontosan így jár! Szembe kell nézniük a ténnyel, hogy most már nem csak magukért felelnek, ám a kérdés az, hogy az egybekelés sorscsapás volt-e, vagy inkább sorsszerű? A Gyönyörű sorscsapás folytatásában természetesen visszatér Dylan Sprouse és Virginia Gardner is, méghozzá Roger Kumble (Miután összecsaptunk, Gyönyörű sorscsapás) rendezésében. 

Május 23. Furiosa: Történet a Mad Maxből

Eljött vége a pillanat, hogy A harag útja után ismét tovább bővüljön a Mad Max-univerzum George Miller jóvoltából! A fókusz ezúttal azonban nem Maxen lesz (sőt, egyelőre azt sem tudni, hogy megjelenik-e egyáltalán), hanem a fiatal Furiosán, akit kicsit jobban megismerhetünk végre. A címszereplőt Anya Taylor-Joy alakítja, veszedelmes ellenfelét pedig Chris Hemsworth kelti életre.

Május 30. Garfield

Garfieldot sem kerülte el az animációs remake-hullám. A történet során színre lép az apja, Vic, aki kalandvágyó és tettre kész - ellentétben Garfielddal. E különös párost követhetjük végig, akik remélhetőleg nem csak nosztalgiáznak, de új színt is visznek gyerekkorunk egyik legnépszerűbb meséjébe. Garfield hangját Chris Pratt adja.

Május 30. Anyai ösztön (Mother's Instinct)

Az 1960-as években járunk Benoît Delhomme filmjében, mely két barátnőről és családjukról szól, akiknek az élete minden gondtól mentes. Egy nap azonban egy tragédia következtében mindannyiuk élete megváltozik, és eluralkodik közöttük a gyanakvás és a bizalmatlanság. A főszerepben Anne Hathaway és Jessica Chastain brillíroznak majd az előzetes ígérete alapján. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.