Hirdetés

5 film, amit látnod kell Paul Ruddtól

|

Ma ünnepli az 55. születésnapját mindenki kedvenc Hangyája.

Hirdetés

Paul Rudd szinte észrevétlenül vált az egyik legfoglalkoztatottabb amerikai színésszé. Sokáig főleg mellékszerepekben láthattuk, ám az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy könnyedén elvisz egy-egy filmet a hátán, ráadásul szinte bármilyen műfajban megállja a helyét. 

Pedig közel sem volt egyértelmű, hogy Ruddból színész lesz. Édesapja utazásokat szervezett és egy légitársaságnál töltött be vezető pozíciót, édesanyja egy televízió értékesítési részlegén dolgozott. A család a szülők munkahelyváltásai miatt gyakran költözött, Paul Rudd pedig idővel elköteleződött a színészet mellett. Az egyetemen már ilyen irányú tanulmányokat folytatott, majd a '90-es évektől egyre többször tűnt fel a képernyőn és a filmvásznon. 

Hirdetés

Egy ilyen gazdag karriert persze nem lehet összefoglalni egy rövid listában, mi most mégis megpróbáljuk bemutatni azt az öt filmet, amelyeket semmiképpen sem szabad kihagyni Paul Ruddtól. Listánk összeállításakor igyekeztünk arra is figyelni, hogy a különböző filmek más és más rendezőktől és filmtípusokból jöjjenek. 

Spinédzserek (1995)

A '90-es években készültek olyan tinifilmek, amelyek Jane Austen egyes klasszikusait dolgozták fel. Az Emmán alapuló Spinédzserek ezek közül talán a legikonikusabb, és ebben nagy szerepe van Paul Rudd alakításának is. Rudd az egyik legfontosabb fiú karaktert, Josh-t játssza ebben a filmben, a viccek egy jelentős hányada pedig hozzá is kapcsolódik. Mai szemmel nézve igazi nosztalgiabomba ez a film, érdemes (újra)nézni. 

40 éves szűz (2005)

Judd Apatow a kortárs vígjátékok megkerülhetetlen alakja. Filmjeire jellemző a vulgaritás, de mégis mindig ott van egy nagyon erős empátia ezekben az alkotásokban. A 40 éves szűz nem árul zsákbamacskát, alapvetően a társkeresésről, a megkésett felnövésről és számtalan kedvesen esetlen figuráról szól. Bár a főszerep itt Steve Carellé, a filmes legendárium szerint a rendező és a főszereplő egy fontos mellékkaraktert csak Ruddnak írt, aki örömmel el is vállalta a feladatot. 

Egy különc srác feljegyzései (2012)

Coming of age filmekkel tele a padlás, így nehéz megtalálni az igazán minőségi darabokat. Mindenkit megnyugtathatunk azonban, hogy az Egy különc srác feljegyzései egészen remek alkotás. A történet a Logan Lerman által játszott Charlie megpróbáltatásait meséli el, akinek egy új iskolában kell helytállnia. A fiú egészen addig küszködik, amíg meg nem ismerkedik egy karizmatikus testvérpárral (Emma Watson, Ezra Miller). Paul Rudd ebben a filmben is a háttérben marad, azonban bemutatja mindannyiunk kedvenc tanárarchetípusát. Egy olyan oktatót játszik, akinek mindig, minden esetben fontos a diákjai jólléte és az, hogy inspirálja is őket. Remek alakítás a humor és a kedvesség metszéspontján, pont ilyennek szeretjük Ruddot. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Édes riválisok (2014)

Mindannyian ismerjük a klasszikus romkomokat. Találkozik két ember, megismerik egymást, összejönnek, lesz egy kis vita, de végül rájönnek, hogy egymás mellett van a helyük. Ez a formula annyira kiismerhetővé vált, hogy megszületett ennek a zsánernek a paródiája és kritikája is. Ennek egyik legszebb megnyilvánulása a Végül összejöttünk című film, amelyben Paul Rudd és Amy Poehler járja végig ennek az útnak a stációit, csak közben percről percre felhívják arra a figyelmet, hogy egy filmet nézünk. Vicces, mégis szerethető mozi, amit minden bizonnyal kevesen ismernek. 

A Hangya (2015)

Természetesen nem hiányozhat a listáról az a szuperhősfilm sem, amely igazán széles körben tette ismertté Paul Ruddot. A 2015-ös Hangya az első pillanatokban meg tud győzni minket arról, hogy a színész tökéletes választás volt a szerepre. A kicsi, mégis jelentős szuperhőshöz ugyanis sajátos humor tartozik, ami épp arra épül, hogy sokan nem veszik őt komolyan. Kevés színész tudta volna ezt olyan hitelesen hozni, mint Paul Rudd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.