Hirdetés

Batman: Gyilkos tréfa - Ilyen lesz a szinkron

|

Közeleg a Batman: Gyilkos tréfa debütálása, most pedig már azt is tudjuk, hogy a fontosabb karaktereket ki szólaltatja meg.

Hirdetés

Talán kevés olyan animációsfilmet várnak annyira a rajongók, mint a kultikus képregény a Batman: Gyilkos tréfa alapján készült művet. Az már köztudott, hogy eredetiben a Bruce Timm féle rajzfilmekkel, a Batmannel és a Jokerrel szorosan összeforrt Kevin Conroy és Mark Hamill szólaltatja meg a figurákat, míg magyarban nem beszélhetünk hasonlóan kultikus párosításokról, de azért a magyar változat derekasan próbálja meg felvenni az eredetivel a versenyt.

Hirdetés

Batman/Bruce Wayne - Varga Gábor: a DVD-re készült rajzfilmeknél kevésbé fontos a kontinuitás, még a magyar változatban is. Ahogy eredetiben, úgy magyarban sem mindig ugyanazok szólaltatják meg a karaktereket. Batman rajzfilmes felbukkanásait az elmúlt években tolmácsolta már Széles Tamás, Dolmány Attila, Welker Gábor és Kőszegi Ákos is, ahogy Varga Gábor számára sem ismeretlen, hiszen a legutóbbi Az elfajzott című darabban is ő szólaltatta meg A Sötét Lovagot.

Joker - Viczián Ottó: ahogy Batman esetében sem várhatjuk el, hogy a Bruce Timm féle rajzfilmsorozathoz hasonlóan Rosta Sándor adjon hangot a köpenyes igazságosztónak, úgy ítt se számítsunk arra, hogy Kassai Károly tolmácsolja Mark Hamill Jokerét. Helyette Viczián Ottó hozhatja az őrült pszichopatát, és ha valaki, akkor ő biztosan megtudja oldani a helyzetet.  Persze Hamill eredeti őrületéhez nehéz (lehetetlen?) felérni.

Továbbá: 
Barbara Gordon / Batgirl (Tara Strong) - Czető Zsanett
Gordon felügyelő (Ray Wise) - Barbinek Péter
Francesco (John D. Maggio) - Forgács Gábor
Bullock nyomozó (Robin Atkin Downes) - Törköly Levente
Reese (JP Karliak) - Joó Gábor
Murray (Andrew Kishino) - Papucsek Vilmos
Mitch (Nolan North) - Szatmári Attila
Paris (Maury Sterling) - Szabó Máté
Vidámparkos (Fred Tatasciore) - Bolla Róbert
Jeannie (Anna Vocino) - Kis-Kovács Luca

további magyar hangok: Bor László, Czifra Kriszta, Fehérváry Márton, Gyurin Zsolt, Holl Nándor, Imre István, Kossuth Gábor, Mesterházy Gyula, Mohácsi Nóra, Németh Attila, Pupos Tímea, Sörös Miklós, Téglás Judit

főcím: Korbuly Péter

magyar szöveg: Monory Csaba
hangmérnök: Jacsó Bence
vágó: Sári-Szemerédi Gabriella
gyártásvezető:Gelencsér Adrienne
szinkronrendező:Dóczi Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.