Hirdetés

Bíró Szabolcs: Non nobis, Domine (Egykötetes kiadás)

|

Korábban már írtam a Non nobis, Domine 1. és 2. részéről. Ezúttal az egykötetes kiadást mutatnám be. Lássuk, miben más, mint a kétkötetes előd!

Hirdetés

 

Rajongásom a sorozat iránt nem véletlen, ugyanis Szabolcs egy minden tekintetben egyedülálló és zseniális regényt alkotott. A mű elemzésére ezúttal nem térnék ki (az érdeklődők a Kelet oroszlánjáról és Az utolsó vörös barátról a linkekre kattintva olvashatnak bővebben), inkább néhány mondatban bemutatnám az egykötetes változatot.

Míg a két részes, Ulpius-ház által kiadott minisorozat gyakorlatilag minden magyar könyvesboltban beszerezhető, addig az egykötetes kiadás a Historium Kiadó égisze alatt, korlátozott, néhány száz darabos példányszámban jelent meg, és csak a felvidék néhány boltjában (Csemadok Antikvárium Dunaszerdahely, Molnár Könyvek bolthálózat), valamint a Historium rendezvényein lehet megvásárolni.

A vaskos kötet igazán minőségi darab, de ez magától értetődik, ha a Historiumról beszélünk. A két kötetes változathoz képest, a címszereplő tele van lábjegyzetekkel, amikből számos érdekességet és történelmi eseményt megismerhetnek a történelem ízébe épp csak belekóstolók. Azért is érdekes az egykötetes változat, mert a regényben is olvasható, egyik legmeghatározóbb összecsapás, a rozgonyi csata 700.-ik évfordulóján jelent meg.

A mai napon 14 órakor veszi kezdetét Dunaszerdahelyen, a Vermes villában a Historium Kiadó nagyszabású rendezvénye, a HistoryCon 2012, ahol szintén megvásárolható a kötet. Sőt, kis szerencsével akár dedikált példányhoz is hozzájuthatnak a szerencsések. Aki teheti, mindenképp látogasson ki az eseményre, és szerezze be a könyvet, hiszen egy rendkívüli könyvet kaphat.

Hálás köszönet illeti Bíró Szabolcsot és a Historium Kiadót a dedikált példányért!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.