Hirdetés

BRÉKING: Összeolvad a SkyShowtime és a Netflix, Skynet néven érkezik az új streamingplatform

|

Az új streamingóriás ráadásul meglepő álláspontot választott a mesterséges intelligencia alapú tartalomgyártást illetően.

Hirdetés

Az utóbbi évek alapján lassan már követni sem tudjuk a különböző streamingszolgáltatások összeolvadását és névváltását, de azt nem gondoltuk volna, hogy a talán legismertebb, a Netflix is végül érintett lesz valami hasonlóban.

Ted Sarandos a hosszú hétvégén tartott negyedéves vezérigazgatói tanácson jelentette be a platform SkyShowtime-mal való egyesülést. Egyelőre megnyugodhatnak a felhasználók, a SkyNet ugyanisan a tervek szerint csak augusztus 29-én kerül fellövésre, addig a Netflix és a SkyShowtime profiljai továbbra is zavartalanul működnek majd minden előfizető számára.

Hirdetés

Ami viszont kevésbé zavartalan, az a hír fogadtatása a WGA, azaz az amerikai írók szakszervezete részéről. Sarandosék terve szerint ugyanis a SkyNet pártolni fogja a mesterséges intelligencia használatát a forgatókönyvek fejlesztését és az új tartalmak berendelését illetően. Mondanunk sem kell, ez nem kevés borsot tör a tavaly több, mint négy hónapig sztrájkoló írók orra alá, akik épp a mesterséges intelligencia mellőzése kapcsán vonultak fel az utcákon.

Az írósztrájk egyik meghatározó alakja, J.Connor szerint felháborító, hogy több ezer író közös álláspontját ennyire semmibe veszik a SkyNetnél. Connor arra is felhívta a figyelmet, hogy "a mesterséges intelligencia használatának ilyen szintű úttörése az egész streaming éra és a forgatókönyvírói szakma pusztulásához vezethet..."

A SkyNet frissen kinevezett CEO-ja, Miles Bennett Dyson szerint korai még ilyen drasztikus kijelentéseket tenni, és igen is érdemes megvizsgálni az AI nyújtotta lehetőségeket a szakma fellendítése érdekében. Dyson külön megemlítette a T-1000-es technológiát használó keresőmotorukat, ami szerinte "folyékonyan"  lesz képes kiszolgálni minden felhasználó igényét.

A piszkos anyagiakat, vagyis a SkyNet tervezett csomagjainak árát errefelé, a hivatalos bejelentést pedig a Netflix részéről ITT olvashatjátok.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.