Hirdetés

Ezekkel az arcokkal találkozhatsz Gotham City-ben

|

Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat a Gotham főbb karaktereiről.

Hirdetés

Jól indul az ősz a DC sorozatok magyar rajongóinak, hiszen egy újabb szériát nézhetnek immáron szinkronosan szeptember 8.-tól, méghozzá a Gotham-et, amelyben betekinthetünk a híres képregényes város Batman előtti életébe. Bruce Wayne csupán még tinédzser, aki ugyan már ekkortájt is céltudatos, egyedül még képtelen szembeszállni a bűnnel és korrupcióval. Szerencséjére Jim Gordon sem adta még fel az emberekbe és a városba vetett hitét, ezért a fiatal nyomozó mindent megtesz, hogy kipucolja Gotham-et.

Hirdetés

Azok, akik legalább minimálisan jártasak a Batman történetekben jól tudják, hogy mennyire sokrétű és változatos ellenfelekkel kell szembenéznie a denevérnek nap mint nap. A jófiúk mellett, elsősorban a Gotham-et is a törvényt kevésbé, vagy inkább egyáltalán nem tisztelő alakok színessége teszi érdekessé. Biztosak vagyunk abban, hogy sokan a magyar változat érkeztével fogtok bekapcsolódni a sorozathoz, ezért összegyűjtöttük nektek a legfőbb karakterek tulajdonságait és személyiség jegyeit, amely segítséget nyújthat az eligazodásban, ebben a Denevérember mentes világban.

James Gordon (Ben McKenzie)

Jim Gordon egy háborús veterán, aki a harcmezőről visszatérve a Gotham-i rendőrség kötelékébe lépett be, ahol a gyilkossági osztályon dolgozik detektívként. Az ambiciózus nyomozó 13 évesen veszítette el édesapját, aki a városban dolgozott ügyészként, ezért Jim képtelen maga mögött hagyni Gotham-et, helyette igyekszik felszámolni a korrupciót és Bruce Wayne szüleinek gyilkosa után is nyomoz. A karaktert alakító McKenzie-nek nem kellett meghallgatásokra járnia, Heller, akivel korábban már dolgozott együtt, kifejezetten neki írta a szerepet, akit a színész egy "régi vágású hősnek" írt le "az anti-hősök korában".

Harvey Bullock (Donal Logue)

Bullock kezdetben maga is korruptnak tűnik, bunkó stílusa pedig nem segít abban, hogy könnyen megkedvelhető figura legyen, ám végül Jim Gordon hűséges társává és barátjává válik. Az őt megformáló Logue az utóbbi években olyan sikersorozatokban játszott, mint a Vikingek és a Kemény motorosok.

Bruce Wayne (David Mazouz)

Thomas és Martha Wayne árvává vált fiát az inasuk, Alfred Pennyworth neveli. A szüleit a szeme láttára ölték meg, Bruce pedig úgy próbálja feldolgozni a traumát, hogy az elkövető kiléte és a bűncselekmény miértje után kutat. Nyomozása során rájön, hogy apja vállalatán belül sincs minden rendben. Nem lehetett könnyű feladat megfelelő színészt találni egy ilyen fontos szerepre, de azt hiszem sokakat meg fog lepni David Mazouz játéka, ami a sorozat haladtával egyre hitelesebbé válik.

Oswald Cobblepot / Pingvin (Robin Lord Taylor)

A sorozat talán legérdekesebb karaktere, akinek végigkövethetjük útját a ranglétrán való lépdelésben, egészen attól a ponttól, hogy Fish Mooney alárendeltje lesz, majd sebesen kúszik felfelé a város bűnözőinek hierarchiájában, hogy egy napon azzá a Pingvinné váljon, akit egész Gotham-ben ismernek. Szadista és erőszakos természetével hamar bebizonyítja, hogy bármire képes céljainak elérése érdekében, ha pedig valaki felbosszantja az jobb, ha menekül bosszúja elől. Robin Lord Taylor olyan életet visz karakterébe, hogy nehéz nem szimpatizálni Oswald-dal, kegyetlen tettei ellenére is.

Barbara Kean (Erin Richards)

Gazdag szülők gyermekeként Barbara-nak mindene megvan, amire csak vágyhat, ráadásul már csak egy hajszál választja el attól, hogy teljes legyen a boldogsága és feleségül menjen James Gordon-hoz. Kettejük története azonban nem egészen úgy alakul, ahogyan azt vártuk volna. Barbara nem várt változásokon megy keresztül, Erin Richards pedig remekül hozza ezt az egyre komplexebbé váló karaktert.

Alfred Pennyworth (Sean Pertwee)

Batman jobb kezét nem sokaknak kell bemutatni, de érdemes megismerni a Bruce és Alfred közötti hosszú múlt részleteit. A Gotham-nél pedig nem is találhatunk erre alkalmasabb táptalajt. A család inasa az ifjú Wayne úrfi gyámja lesz, aki nem jó szemmel nézi azt, hogy fogadott fia milyen kétes ügyekbe ártja bele magát, ám túl jól ismeri őt ahhoz, hogy tudja, túl makacs ahhoz, hogy leállíthassa, ezért inkább segít neki, amiben tud. Alfred Pennyworth a légierő különleges egységénél szolgált annak idején, így nem csupán a nyomozásban támogatja Bruce-t, hanem önvédelmi leckékkel is ellátja a fiút, ami kétségkívül segít elindulni a Batman-né válás útján.

Selina Kyle (Camren Bicondova)

Selina egy árván maradt lány, akinek Gotham utcái jelentik az otthont, ám csöppet sem kell félteni, hiszen igazi mestere a tolvajlásnak. Jól tudjuk, hogy mikor eljön az ideje, akkor Macskanőként fog elhíresülni, ám fiatal éveiben még egyszerűen csak Macskának hívatja magát. Maga sem tudja eldönteni, hogy hová tartozik igazán, hiszen gyakran borsot tör a törvény embereinek orra alá, de legbelül mégis egy érző lény, aki ha teheti, próbál segíteni másokon. Az őt megformáló Camren Bicondova eleinte szokatlan lehet a szerepben, de akárcsak a sorozat maga, ő is beérik idővel.

Edward Nygma (Cory Michael Smith)

Nygma a Gotham-i rendőrség törvényszéki tudósaként dolgozik, aki oda meg vissza van a fejtörőkért. Furcsa személyisége miatt a legtöbb kollégája elkerüli vagy egyenesen lenézi, ezért joggal érzi magát kívülállónak. Óriási küzdelmeket folytat önmagával, hogy végre beilleszkedhessen a társadalomba, de tapintható, hogy előbb-utóbb el fog nála szakadni a cérna és akkor sokan azt fogják kívánni, hogy bárcsak rendesebben viselkedtek volna ezzel a fickóval. Cory Michael Smith igazán kiváló alakítást nyújt a sorozatban, ezzel Pingvin után, a legérdekesebb gazfickóvá téve Nygmát.

Fish Mooney (Jada Pinkett Smith)

Amikor Fish Mooney nem a nightclubja menedzselésével van elfoglalva, akkor saját gengszter bandáját irányítja, amit Don Falcone zászlaja alatt vezényel. Az általa szolgáltatott információk gyakran kapóra jönnek Bullock nyomozó számára, aki bűnöző mivolta ellenére sem ítéli el teljesen Mooney-t. Ahogyan a legtöbb maffia vezérnek, úgy Fish-nek is az a legfőbb célja, hogy teljhatalma legyen a város fölött. Will Smith feleségének alakításával nem mindenki volt megelégedve, de ez még nem jelenti azt, hogy rossz lenne a sorozatban, minden csupán ízlés kérdése.

Carmine Falcone (John Doman)

A Falcone család Don-ja egy üzletember, aki egész Gotham felett uralkodik. Nem csupán Fish Mooney tartozik alá, de a városvezetés és a rendőrségen belül is rengetegen vannak, akiket megvesztegetett. Carmine Falcone emellett a Triádok, az Ír Maffia, az Orosz Maffia és számos más Gotham-i banda fölött is uralmat gyakorol. John Doman egy igazi sorozatos veterán, játékára pedig egy szavunk sem lehet, remekül hozza a maffia vezért, amiből több réteget is meg tud mutatni, így nem válik klisés karakterré.

Ők volnának tehát a Gotham 1. évadának legfontosabb karakterei. Persze ennyiben nem merül ki a sor, hiszen szinte epizódról-epizódra felbukkan egy-egy ismerős figura a Batman képregényekből, de ezeket a szereplőket már saját magatoknak kell felfedeznetek a hamarosan magyarul is bemutatkozó sorozatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.