Hirdetés

A fegyvertelen katona - brutálisan jó szinkront kap Mel Gibson új rendezése

|

Mel Gibson a tőle megszokott naturalista módon mutatja be az egyik legvéresebb világháborús csatát egy olyan katonát a középpontba állítva, aki elvből nem fog fegyvert. Az Oscar-esélyes film szinkronja is brutálisnak ígérkezik, olvassátok csak el a listát!

Hirdetés

Az ADS Service Kft. és az SDI Media Hungary jóvoltából nálunk olvashatjátok először a december 29-én mozikba kerülő A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge) magyar változatának részleteit, amellyel kapcsolatban hamarosan egy bővebb élménybeszámolóval is jelentkezünk, ugyanis lehetőségünk volt részt venni a szinkronfelvételeken és élőben megtapasztalni többek között Rátóti Zoltán profizmusát. 

Hirdetés

Desmond Doss (Andrew Garfield) - Molnár Levente

A második mozis Pókembert (Tobey Maguire után, de még Tom Holland előtt) eddig kétszer is megszólaltató Molnár Leventét egy egészen más, egy komolyabb karakternél is bevetik. Mi pedig cseppet sem bánjuk, hiszen így Andrew Garfieldot előbb-utóbb vele azonosítják majd a honi nézők és így Levente jó eséllyel más szinkronszereposztásban is megörökölheti az Oscar-esélyesnek tartott színészt. Egyébként is, milyen menőn hangzik már az, hogy az Oscar-díjra jelölt Andrew Garfield magyar hangja. Drukkolunk, hogy így legyen!

Howell (Vince Vaughn) - Szabó Sipos Barnabás

Haás Vander Péter az égi szinkronstúdióba költözött tavaly, hiánya pedig nem csak emberileg hatalmas veszteség, de zsenialitását a szakma azóta is képtelen pótolni (utolsó közös szerepük a 2015-ös Üzlet bármi áron című vígjáték volt). Elképzelni sem tudtuk, hogy Vince Vaughn következő, hazánkban is megjelenő filmjében ki helyettesíti majd az isteni Haás Vandert, de Juhász Anna ismét tanúbizonyságot tett elképesztő profizmusáról és Mel Gibson háborús filmjéhez azt a Szabó Sipos Barnabást kérte fel, aki nélkül Magyarországon nem létezik sem George Clooney, sem Jeff Goldblum. A párosítás remekül működik, Vaughn "komoly katona" stílusú karakteréhez tökéletesen passzol Szabó Sipos orgánuma és a nagy egymásra találás remélhetőleg kitart még pár film erejéig majd. 

Tom Doss (Hugo Weaving) - Rátóti Zoltán

Volt szerencsénk részt venni A fegyvertelen katona szinkronfelvételén és így nagyon nehéz megállnom, hogy ne lelkendezzek Rátóti Zoltán miatt. Nyilvánvalóan sokan arra számítottak/számítanak, hogy a Gyűrűk Ura és Hobbit filmekben hallható Rosta Sándor szinkronizálja Weavinget, azonban nagy meglepetésünkre a szinkronrendező amellett a Rátóti Zoltán mellett döntött, akihez legutoljára a Mátrix filmekben volt szerencsénk Smith ügynökként (akit egy ideig színházi teendői miatt nélkülöznünk kellett, de idén A Függetlenség Napja: Feltámadásban Bill Pullmanként visszatért). A gyakorlatban ez a párosítás olyan elemi erejű, hogy többször is libabőrt okozott, így alig várjuk már, hogy moziban újra átélhessük. Egyszerűen perfekt!

Lucky Ford (Milo Gibson) - Zámbori Soma

Mel Gibson fiának ez az első komolyabb szerepe, így korábban még senki sem szinkronizálta őt: Zámbori Somáé (Chris Evans, Ryan Gosling, Chris Pine) a lehetőség, hogy asszisztáljon a halálos fegyverre kísértetiesen hasonlító fiú színészi pályájának elindulásához, természetesen a tőle megszokott minőségi módon - ahogyan tapasztalhattuk azt az idei nagy animációs slágerben, a Zootropolisban is. 

Glover (Sam Worthington) - Széles Tamás

Egy-két kivételtől eltekintve (például a 2014-es Szabotázs és a 2015-ös Everest) Sam Worthingtont 2003 óta a vérprofi Széles Tamás tolmácsolja nekünk. Olyan blockbusterekben hallhattuk őket együtt, mint az Avatar, a Terminátor - Megváltás és A titánok harca, ezért - bár ezúttal nem több száz milliós büdzséről van szó - adta magát a dolog, hogy ismét ő vállalja az egykori Jake Sully-t és így is lett. 

Smitty Ryker (Luke Bracey) - Hevér Gábor
Dorothy Schutte (Teresa Palmer) - Németh Borbála
Bertha Doss (Rachel Griffiths) - Györgyi Anna
Stelzer (Richard Roxburgh) - Epres Attila
Manville (Ryan Corr) - Dolmány Attila
Hollywood (Luke Pegler) - Stohl András
Bölcs (Richard Pyros) - Csőre Gábor
Grease Nolan (Ben Mingay) - Kisfalusi Lehel
Vito Rinelli (Firass Dirani) - Czető Roland
James Pinnick (Jacob Warner) - Bor László
Andy Walker (Goran D. Kleut) - Seder Gábor
Sangston (Robert Morgan) - Harsányi Gábor
Bíró (Philip Quast) - Faragó András
Wal Kirzinski (Nico Cortez) - Láng Balázs
Gyerek Desmond (Darcy Bryce) - Nagy Gereben
Gyerek Hal Doss (Roman Guerriero) - Pál Dániel Máté
Cooney (Matt Nable) - Péter Richárd
Jessop (Ben O'Toole) - Szűcs Péter Pál

Magyar szöveg: Surányi Zsófi
Hangmérnök: Hollósi Péter, Bederna László
Vágó: Pilipár Éva
Gyártásvezető: Molnár Melinda
Szinkronrendező: Juhász Anna
Produkciós vezető: Szép Erzsébet

A szinkron az ADS Service Kft. megbízásából az SDI Media Hungary stúdiójában készült.

(Felhasznált adatok: ISzDb)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.