Hirdetés

Gyönyörűnek ígérkezik Alfonso Cuáron új filmje, a Roma

|

Az ember gyermeke és a Gravitáció rendezője ezúttal fekete-fehérben kápráztat majd el bennünket.

Hirdetés

Utóélete alapján mára már kétes megítélésűnek tartjuk Alfonso Cuáron Gravitációját, azt viszont nem tagadhatjuk el tőle, hogy nem mindennapi vizuális teljesítményt nyújtott a filmje. Hasonlóképp emlegethetnénk a korábbi filmjét, Az ember gyermekét, amely mindenképpen ott van a kétezres évek legjobbjai között. Cuáron mindig igyekszik a leggyönyörűbb képekkel megtámogatni a filmjeit, ez most a rövidesen érkező Roma kapcsán sem lesz másképpen. Az igazat megvallva talán egy kicsit mégis csak változik valami, hiszen a Netflix berkeiben készülő Roma fekete-fehér lesz.

Hirdetés

Manapság már vita tárgyát képezi az a döntés, hogy mi indokolja, azt, hogy egy rendező fekete-fehérben készítsen filmet a technikai fejlődések közepette, de ahogyan egy kamerakezelési megoldás, mint például Az ember gyermekében a kézi kamerás megoldások, ugyanígy a színek manipulálása is bizonyára kifejezőeszközként szolgál majd. Az első hangulatkeltő előzetes sokat nem árult el még számunkra a filmről, csupán megmutatta, hogy Cuáron most egy sokkal visszafogottabb filmet készít majd a Gravitáció után, de szemet gyönyörködtető vizuális megoldásokból itt sem lesz majd hiány.

Egyelőre sokat nem tudunk a film történetéről. Az előzetes mellé csak egy mondat érkezett, amely így szól:

A tér és idő korlátok közé szorít bennünket, de azt is meghatározzák kik vagyunk, ennek köszönhetően pedig megmagyarázhatatlan módon összeköt bennünket egy időbe és egy térbe.

Arra, hogy megtudjuk pontosan mire is gondolt Cuáron még várnunk kell. Valószínűleg a következő előzetesben már a cselekményről is kapunk információt, illetve az is kiderül, hogy a Roma mikor lesz majd elérhető mindannyiunk számára a Netflixen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.