Hirdetés

Hell or High Water előzetes - új film a Sicario forgatókönyvírójától

|

A nyár legjobb filmjének kiáltották ki a kritikusok Taylor Sheridan új filmjét, amit David Mackenzie rendezett olyan színészekkel, mint Chris Pine, Ben Foster és Jeff Bridges.

Hirdetés

Taylor Sheridan mindenkit meglepett tavaly a Sicario-val, hiszen korábban tévészínészként volt inkább ismert (Kemény motorosok), azonban úgy tűnik forgatókönyvíróként is igazán jó lesz odafigyelni rá.

Hirdetés

Legújabb drámája, a Hell or High Water - korábbi címén Comancheria - a klasszikus rabló-pandúr felállást követi, melyben Tanner (Ben Foster) és Toby (Chris Pine) rabolják végig egy bank kisebb fiókjait, míg a nyugdíj előtt álló, még egyszer bizonyítani akaró texasi Marcus (Jeff Bridges) és partnere, Alberto (Gil Birmingham) lohol a nyakukban.
Tanner nemrég szabadult bűnöző, aki az alapjában véve becsületes testvérének, az elvált Toby-nak próbál segíteni, hogy sikerüljön megtartani a családi birtokot, és gondoskodni tudjon a fia jövőjéről.

A filmet először a 2016-os Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be, Un Certain Regard kategóriában, és sorra kapja a pozitív értékeléseket a kritikusoktól és nézőktől egyaránt, amióta az Egyesült Államokban a mozikban is játsszák. Kiemelten dicsérik a színészeket, és nagy meglepetésként írnak Chris Pine (Star Trek, Wonder Woman) alakításáról, aki korábbi szerepeivel ellentétben egy visszafogottabb, önmagával viaskodó karaktert alakít. Pine az interjúk során elmondta, hogy a szerepre úgy bukkant rá, hogy szólt az ügynökének, küldjön már végre neki olyan forgatókönyveket is, amik csak simán érdekesek és nem feltétlenül tipikusan neki valóak. 

A film egyik legnagyobb erősségeként Ben Foster-t és Pine-nal való dinamikájukat emelték ki, akivel a februárban bemutatott Viharlovagok forgatásán ismerkedtek meg, és kötöttek szinte testvéri barátságot, miután négy hónapig slagozták őket hideg vízzel a tengeri drámában. Ahogy szinte mindenki, aki elolvasta a forgatókönyvet, Ben Foster is azonnal a részese akart lenni és azonnal halasztotta a korábban betervezett szabadságát. 

Kissé ironikus, de annál inkább figyelemre méltó, hogy olyan filmnek írják le, amely nagyon jól megragadja Texas hangulatát, mind történetmesélésben, mind vizuálisan és karakterekben, holott a rendező, David Mackenzie (Starred Up) skót, és a forgatás helyszíne Új-Mexikó volt. 

A zenét Nick Cave és Warren Ellis szolgáltatta a film alá, amelyről egyelőre nem tudni, hogy bemutatják-e nálunk is. Mi mindenesetre nagyon kíváncsiak vagyunk rá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.