Hirdetés

James Cameron elmagyarázza, hogy miért kell egy 5. Avatar film

|

James Cameron beszámolt arról, hogy miért tervez ennyi folytatást a nagy sikerű filmjének, valamint beszélt egy animációs sorozat ötletéről is.

Hirdetés

Hihetetlen, hogy már hetedik éve tátjuk a szánkat az Avatar forradalmi speciális effektjeitől, és a nem elhanyagolható piaci sikerétől (ami egy azóta sem megdöntött rekordot állított fel a 2.7 milliárd dolláros bevételével). De már annak is többedik éve, hogy folyamatosan informálódunk a folytatásokról, mindezt úgy, hogy még semmi kézzelfoghatót nem láttunk az előkészületekből. Eredetileg trilógiáról beszélt James Cameron, amit közben megtoldott egy negyedik, majd egy ötödik résszel is, persze ezek még mind a tervasztalon hevernek. A Comic-Conon természetesen megkérdezték a direktort arról is, hogy mi a terve ezekkel a részekkel.

Hirdetés

A bolygó neve: Halál 30. évfordulójának alkalmából San Diegoba kilátogató Cameron elmagyarázta, hogy hogyan lett 5 film a 3-ból:

Az Avatar alapötlete eredetileg egy trilógiába illeszkedett volna, de én és írótársaim újraírtuk. Tulajdonképpen kettévágtuk a 2. részt, ami így két külön film lesz, és ha hozzáadjuk a másik kettőt, akkor összesen 4 folytatást kap a 2009-es film. A stúdió ennek nagyon örült, mert így több pénzt kereshetnek vele, viszont nagyobb kiadással is jár, így ebben van rizikó.

A rendező éppen a produkció menetét próbálja felállítani, és örülne neki, ha évente egy Avatar a mozikba kerülhetne, de erre még sok esélyt nem lát. Arról is beszélt, hogy egy animációs sorozat is kilátásban van az alapanyagból:

Meg lehet csinálni. Ha találsz egy megfelelő stílust, mint Lucas tette a Klónok háborújánál, akkor meg lehetne oldani. De itt nem zuhanhat a színvonal úgy, mint például a Sarah Connor sorozat esetén. Egy Neytiri vagy Jake close-up sok millió dollárba kerülne, úgyhogy nagyon nem gazdaságos ezt televízióra megcsinálni.

Az Avatar 2 2018 decemberére van kitűzve, a 3. rész 2020-ra, a 4. és 5. 2022-re és 2023-ra esedékesek a tervek szerint. Csak Cameron győzze még életerővel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.