Hirdetés

Hatalmasat kaszál Christopher Nolan a Dunkirk elkészítésével

|

Megtudtuk, hogy mennyire vastag csekket kap Nolan a Dunkirk munkálataiért, és mint kiderült: nagyon, nagyon vastagot.

Hirdetés

Nem könnyű elismert, mélyen tisztelt és jól megfizetett rendezővé válni Hollywoodban, és sok esetben a tisztelet mellé nem társul hatalmas fizetés. De Christopher Nolannél a kettő kéz a kézben jár. Legújabb filmjéért, a Dunkirk-ért ugyanis akkora gázsit üti a markát, hogy hivatalosan is ő lett a legjobban fizetett rendező Hollywoodban.

Hirdetés

A The Hollywood Reporter értesülései szerint 20 millió dollár, valamint a bevétel 20%-a (!!) landol majd Nolan kezében, vagyis ha a film sikeres lesz (márpedig erre megvan az esély), akkor tetemes mennyiségű pénzt tehet a rendező zsebre. Akkorát, amekkora a legnagyobb hollywoodi sztárok fizetésével is felveszi a versenyt. Hiába na, a minőséget meg kell fizetni. Utoljára egyébként Peter Jackson kapott ehhez mérhető ajánlatot a King Kong elkészítéséért, de valószínűleg még azon is túl tesz Nolan fizetése.

Érdekesség még, hogy jelenleg a hollywoodi rendezők átlagos fizetése 750 ezer és 1,5 millió dollár között mozog. Vagyis több mint a tízszeresét keresi meg egy film elkészítésével a rendező. De ne felejtsük el, hogy Nolanről van szó, aki amellett, hogy ezidáig még nem könyvelt el bevételi bukást, szinte minden, amibe bele kezdett, az nagysikerű és zseniális lett, így érthető, ha ennyire bízik benne a stúdió.

És hogy miről szól a Dunkirk? Az igaz történeten alapuló sztori a Dynamo hadműveletre fókuszál, mely minden idők egyik legnagyobb katonai hadműveleteként híresült el, melyben a Brit hadseregnek 1940. május 26., illetve június 3. között több mint 330.000 szövetséges katonát sikerült evakuálnia a németek által bekerített Dunkerque-nél, Franciaországban, a második világháborúban.

A film tervezett bemutatója 2017. július 21-én esedékes. Az operatőri feladatokat Hoyte van Hoytema (Csillagok között) látja el, a zenét Hans Zimmer (ki más?) szerzi, főszerepben pedig Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, James D'Arcy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney és Harry Styles.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.