Hirdetés

Christopher Nolan támogatja a MacGyver paródiát

|

A MacGruber stábjának írt támogató levelet napjaink egyik legfelkapottabb rendezője.

Hirdetés

Ha valaki esetleg nem lenne képben: a MacGruber című film még 2010-ben jött ki a komikus Will Forte főszereplésével (gonosztevői mellékszerepben: Val Kilmer) és alapvetően egy kellemesen fárasztó, helyenként egészen zseniális kis paródiával volt dolgunk. Papíron - dacára a nem túl kedvező anyagi fogadtatásnak (10 milliós büdzséjéből csak 9-et hozott a konyhára) - jött volna a folytatás is, de az alkotók terve végül dugába dőlt és mozifilm helyett sorozat formájában fogunk majd újra találkozni MacGruberrel és csapatával. Pedig - mint az kiderült - az első film nem másnak a szíve csücske, mint Christopher Nolannek. 

Hirdetés

A MacGruber rendezője, Jorma Taccone (a MacGruber mellett még a Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással) című filmet köszönhetjük neki) egy interjúban beszélt arról az élményéről, hogy egyszer felvetette egy, a folytatással kapcsolatos ötletét Nolannek. A sztori szerint Jorma és felesége egy DGA (Directors Guild of America) vacsorán voltak és ott látták meg a rendezőt. 

Odamentem hozzá és azt mondtam: "Jormának hívnak és a MacGruber című filmet rendeztem." Azt mondtam, hamarosan készítünk hozzá egy folytatást és mit szólnál ahhoz, hogy amikor feljön a "Rendezte"-felirat, akkor az állna ott, hogy "Rendezte: Christopher Nolan", megjelölve egy csillaggal? Majd amikor vége a filmnek, akkor ugyanúgy egy csillaggal lenne jelölve az, hogy ténylegesen ki rendezte. Azt mondta erre: "Hadd beszéljek erről a feleségemmel."

Ehhez a sztorihoz hozzá kell tenni még azt, hogy a fáma szerint (pontosabban: Anne Hathaway állítása szerint) Nolan A sötét lovag: Felemelkedés forgatása alatt többször is idézgetett a MacGruber-ből, ami minden bizonnyal igencsak hízelgő lehetett a vígjátékrendező számára. Nem csoda hát, hogy - ha nagy nehezen is - de vette a bátorságot és oda mert menni az asztalához, előhozakodni őrült ötletével. Sajnos azonban az említett folytatás nem készült el, így nem volt lehetőség ilyen szinten megtrollkodni a közönséget, viszont, mintegy vigasztalásul Taccone nagy meglepetésére kapott egy e-mailt Nolantől, melyben a következőket írta: 

Ugyan nem lehetek ott, hogy nézzem, amint megteszed az első lépéseket az Odüsszeiádon - tudd, hogy a lelkem a tiéddel együtt szárnyal és bár nem helyes még inkább ráerősíteni arra a felelősségérzetre, amit jelenleg is érezhetsz, kötelességem mondani: a világ vár, a világ figyel téged. 

A nyomás tehát nagy, Tacconét nem elég hogy a világ, de még Nolan is figyeli és vélhetően tűkön ülve várja, hogy nézhesse a pilot epizódot. Addig is, míg várunk, nyugodtan újranézhetjük a MacGruber-mozifilmet, vagy akár a Popsztár-t. Vagy, mintegy időütésként megnézhetjük majd magunknak, mit tud ez a Christopher Nolan és bevizsgáljuk a Tenetet. Ki tudja: talán még az is lehet, hogy tud valamit. Aki MacGrubert szereti, az csak tudhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.