Hirdetés

A zeneszerző is otthagyta a Deadpool folytatását

|

Tim Miller után Junkie XL is otthagyta a Deadpool 2-t.

Hirdetés

Míg az első Deadpool egy ígéretes mozinak ígérkezett, ahol minden stábtag bejelentése kisebb nerdgasm kiváltását okozta a rajongóknál, addig a folytatás körül az utóbbi 1-2 hétben megszaporodtak a negatív események. Már jó ideje megakadt a projekt, mivel a rendező Tim Miller és a főszerepet alakító Ryan Reynolds nem jutott dűlőre a Kábelt alakító színész kilétét illetően, ezért előbbi távozott a Deadpool 2 éléről. Most pedig kreatív nézeteltérésekre hivatkozva az első rész zeneszerzője is dobbantott.

Hirdetés

Az elmúlt években a 300: A birodalom hajnalával, a Mad Max: A harag útjával, valamint a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalával a filmzene rajongók elismerését is kiváltó Junkie XL - polgári nevén Tom Holkenborg - egy szívhez szóló levélben írta le, hogy miért döntött így.

Nehéz szívvel úgy döntöttem, hogy nem én fogom komponálni a közelgő Deadpool film folytatásának a zenéjét. Szeretem ezt a figurát és megalkotni hozzá, valamint a filmhez a zenét életem egyik legnagyszabásúbb fejezete volt, mind személyesen, mind szakmailag.

Miután kiderült, hogy a Deadpool zseniálisan kreatív rendezője, Tim Miller nem vesz már részt a projektben, kénytelen voltam átgondolni a dolgokat. Tim volt a hajtóerő Deadpool mögött és én belementem ebbe a csodálatos projektbe. Tim nélkül a Deadpoolban én sem találom a helyem és ezért döntöttem úgy, hogy nem veszek részt a második fejezetben. 

Ez egy nehéz döntés volt, mivel elképesztően szeretem a projektet, és tudom, hogy mennyire szenvedélyes folytatás várható. Nehéz otthagyni olyasvalamit, ami ennyire egyedülálló, de így éreztem helyesnek.

Ha most elakarnám venni ennek a szívhez szóló levélnek az élét (már pedig miért ne akarnám?), akkor nem veszítettünk vele sokat, mivel a film zeneileg legemlékezetesebb momentumai a válogatásszámok voltak. Junkie XL pedig az év egyik legjellegtelenebb, legegysíkúbb zenéjét szállította, ami egy olyan egyedi szuperhősnél - csakhogy a komponistát idézzük - mint amilyen Deadpool, igazi kihagyott ziccer, ami az emlegetett albumok  - amelyek legfőbb erőssége a dobszekciók voltak - valamint a szerző YouTube-os "zeneszerzőiskolájának" a fényében pedig különösen kínos. Nyilván az új rendező majd új komponistát is hoz magával, aki zeneileg képes lesz visszaadni az elképzeléseiket Reynoldsszal. De ki lenne erre a legalkalmasabb? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.