Hirdetés

Saját robotot fejleszt a Disney

|

A Hős6os szeretett karakterére emlékeztető robot fejlesztésén dolgozik a Disney.

Hirdetés

A CNN értesülései szerint a Disney szabadalmi bejelentést tett egy puha, bőrhöz hasonlatos felülettel ellátott robotot illetően, aminek elsődleges célja az emberekkel való fizikai érintkezés lesz. Ez meglehetősen emlékeztethet sokakat a 2014-es animációs kalandfilmben, a Hős6osban megismert Baymaxre, szóval nem kizárt, hogy a Disney őt szeretné valamilyen formában megteremteni.

Hirdetés
 

A szabadalmi leírás alapján a robot pontosan úgy fog mozogni és fizikailag kapcsolatba lépni másokkal, mint egy animációs karakter, természetesen teszi mindezt végtagokkal, amiket egy puha réteg borít majd, a felsőtestet pedig gázzal, vagy éppen folyadékkal fogják kitölteni. Habár Baymax a filmben egészségüggyel kapcsolatos feladatokat látott el, amikor éppen nem ügyeletes bűnüldöző, a Disney tervezése valószínűsíthetően a cég vidámparkjainak egy igencsak impozáns látványossága lehet a jövőben. A szabadalmi kérvény ténylegesen megemlíti, hogy a robot egy "animációs film, vagy TV műsor karakterét" ülteti át a való életbe, mi több, a szórakoztatóipari nagyvállalat kiemelt figyelmet fordít a tervezés során arra, hogy termékük minden fajta kockázatot kizárva léphessen interakcióba a kisgyermekekkel. 

A Disney kérvényéhez csatolt vázlatos képek szintén ráerősítenek a "Baymax-teóriára", ám hiába készült már egy kicsinyített prototípus a szóban forgó robotról, a Disney még nem közölte a nagyközönséggel, hogy mikor és milyen környezetben találkozhatunk majd a szinte biztosan nagyobb számban gyártásba kerülő mechanikus barátokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.