Hirdetés

A Han Solo spin-off rendezői otthagyták a filmet

|

Phil Lord és Chris Miller váratlanul otthagyták a már félkész projektet.

Hirdetés

A Disney-nél, mintha nem akarnának ezek a különálló filmek működni, legalábbis már a második spin-off film rendezői körül van botrány. A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet esetében mint köztudott Gareth Edwards vízióját túl sötétnek találták a stúdiónál, majd behozták Tony Gilroyt a forgatókönyv kipofozásához, az utóforgatások, valamint az utómunkálatok levezényléséhez, de Edwards hathatós közreműködésével. Most azonban a félkész Han Solo eredetfilm készítői álltak fel a rendezői székből.

Hirdetés

A rendkívüli kreativitását és humorát bizonyító Phil Lord és Chris Miller eddig olyan filmeket dirigált, mint a Derült égből fasírt, a két Jump Street mozi, valamint A LEGO-kaland, a Han Solo spin-off pedig nem kis részt miattuk volt izgalmas. A rendezőpáros így kommentálta az esetet.

Sajnálatos módon az elképzeléseink nem egyeztek a partnereinkéivel ebben a projektben. Általában nem szeretjük a "kreatív nézetkülönbségek" kifejezést használni, de most az egyszer igaz ez a klisé. Rendkívül büszkék vagyunk a világklasszis szereplőinkre és stábunkra.

A filmek producere, Kathleen Kennedy nem kevésbé udvariasan kommentálta az esetet.

Phil Lord és Christopher Miller elképesztően tehetséges filmesek, akik fantasztikus színészeket és stábot gyűjtöttek össze, de világossá vált, hogy más víziókkal rendelkezünk a film kapcsán. Hamarosan bejelentjük az új rendezőt.

Talán igaz, talán nem, habár érthetetlen, hogy ezekre a kreatív nézetkülönbségekre miért csak most derül fény és ismét felmerül annak a lehetősége, hogy a Disney mennyire enged szabad kezet alkotóinak a projektben, ami már a Marvel-filmeknél is erősen megkérdőjelezhető. Nagy valószínűséggel sohasem tudjuk meg, hogy mi történt (egyelőre a Zsivány Egyesnél sem tudjuk), mindenesetre nem rég a The Hollywood Reporter értesülései szerint a nyáron lett volna még 3 hétnyi utóforgatás (mielőtt bárki berzenkedne: ez teljesen bevett szokás), de ezeket már nagy valószínűséggel az új direktor fogja levezényelni.

Ugyan a hivatalos bejelentés még nem történt meg, de a kiszemelt a pletykák szerint nem más, mint az Oscar-díjas Ron Howard (Apollo 13, Egy csodálatos elme, A Da Vinci Kód), de szóba került még a Star Wars-filmeken (pl. Boba Fett páncélját tervező) Joe Johnston (Jumanji, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, Rocketeer) is. Nem lehetetlen, hogy ezeken az utóforgatásokon alapszanak a kreatív nézetkülönbségek.

Annyi bizonyos, hogy a kijelentésben már többször dicsért stáb továbbra is ígéretes: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Donald Glover, Emilia Clarke, Thandie Newton tehetséges színészek, a forgatókönyvért pedig a Star Wars-veterán Lawrence Kasdan és a fia, Jon felelt, előbbinek pedig ez a búcsúja a franchise-tól. A film bemutatója egyelőre maradt 2018 május 25, de lehetséges, hogy ez csúszni fog.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.