Hirdetés

Nem Joker szerepe végzett Heath Ledgerrel

|

A közkeletű pletykát Ledger testvére cáfolta.

Hirdetés

Lassan már 10 éve, hogy tragikus hirtelenséggel, mindössze 28 évesen elhunyt Heath Ledger, nem sokkal azelőtt, hogy élete leghíresebb szerepével minden szakmai és anyagi elismerést bezsebelhetett volna. Ez természetesen Joker volt Christopher Nolan kultklasszikusában, A Sötét Lovagban. Most a néhai színész húgai, Kate Ledger és Ashleigh Bell oszlattak el egy a halálával kapcsolatos tévhitet.

Hirdetés

Az Entertainment Weekly kapta mikrofonvégre őket a Ledgerről szóló dokumentumfilm, az I Am Heath Ledger kapcsán őket. Ennek kapcsán cáfolták azt közszájon forgó pletykát, mely szerint a színészt a szerep megformálása depresszióba sodorta, amely közvetve a halálát okozta azzal, hogy nem tudott aludni és Ledger szerencsétlen kombinációban vett be receptre felírt és a nélküli gyógyszereket.  Állításuk szerint ez egyszerűen nem igaz, éppen az ellenkezője.

Minden, ami Joker szerepe kapcsán napvilágra került összezavart minket... Őszintén szólva teljesen az ellentéte jellemezte [a depressziónak - a szerk.]. Csodálatos humorérzéke volt, amit igazán csak a család és a közeli barátok ismertek, de jól érezte magát. Nem volt depressziós Joker miatt.

A dokumentumfilm producere és Ledger egykori jóbarátja, Matt Amato is (érthetően) hasonló véleményen van, miközben a filmet promotálta, amely szerinte relativizálja a színész emlékét.

Remélem egyfajta gyógyírt jelent majd azokra a pletykákra, amelyek a világban keringnek... Úgy gondolom, hogy mindenki életét meg kell ünnepelni. A te életed, az ő életük, az én életem, mindenkiét. Heath egy sztár volt a nyilvánosság szemében és úgy éreztem egyfajta korrekcióra van szükség. A film egy olyan megemlékezés, amelyet azt hiszem mindenki megérdemel. Biztosan tudom, hogy Heath hasonlóan vélekedett az emberekről.

Nem mintha ez Ledger emberségéből, vagy tehetségéből bármit levonna, ha depresszióval küszködött volna és ez vezetett a tragédiához, hiszen köztudott, hogy rendkívül komolyan vette minden szerepét. Jokerét különösen, és hetekig elzárkózott egy hotelszobába, a legkomolyabb, a karakter lélektanát taglaló képregényeket bújta és alakította ki a karakter gesztusait, hanglejtését, testtartását. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha a család és a barátok most a dokumentumfilm kapcsán tisztára akarnák mosni egy olyan ember emlékét, aki nem szorul rá, akkor sem, ha ezek a híresztelések igazak, hiszen pont a method actorokra jellemző az - mint például a széria Batmanjét megformáló Christian Bale esetében - hogy a kelleténél tovább cipelik magukkal szerepeiket, amely lélek és idegőrlő tud lenni és ezt mindenkinek meg kell tanulnia kezelni. Ledger ez esetben pedig sajnálatosan belehalt ebbe a véletlenek szerencsétlen összjátékának következtében, de ettől nem lesz az emberek emlékezetében sem rosszabb ember, sem rosszabb színész. Az I Am Heath Ledger május 17.-én kerül adásba a Spike TV-n és 23.-án már meg is jelenik DVD-n.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.