Hirdetés

Ki lesz a következő James Bond?

|

Még mindig kérdéses, hogy Daniel Craig visszatér-e a Bond 25-re, ezért megvizsgáltuk, hogy ki a legesélyesebb a korábban már pletykált színészek közül.

Hirdetés

Nem sokkal az új James Bond film, a Spectre után Daniel Craig mindenfélét nyilatkozott, hogy elege van a szériából és hiába köti még egy filmre a szerződése, már nem akar többet öltönybe bújni és megmenteni a világot. A készítőknek persze eszük ágában sincs csak úgy szélnek ereszteni Craiget, de ha valaki ennyire menni akar, azt nem biztos, hogy erővel akarják majd rákényszeríteni a szerepre, hisz azzal mindenki rosszul jár. (Craig már le is szerződött egy új sorozat, a Purity főszerepére, bár a készítők elég világosan kijelentették, hogy a munkálatok nem fogják akadályozni a filmet.) Az új színészt nem lehet azonban csak úgy találomra kiválasztani, hisz több évre kötelezik el magukat mellette a producerek és az új rendezőnek is elégedettnek kell lennie vele. Sam Mendes is elmondta, hogy ő sem szeretne újra Bondot rendezni, annak ellenére, hogy a következő már a 25. film lesz a széria történetében.

Hirdetés

Ezek után azonnal meg is indultak a pletykák, hogy akkor mégis ki legyen a következő 007-es ügynök? Nem kevés jelentkező akadt, de az utolsó körbe már csak kevesen jutottak be. A szűk lista végül három embert takar: Idris Elbát, Tom Hiddlestont és Michael Fassbendert. Nem fogunk hazudni, nehéz döntés, egyikük sem rosszabb a másiknál, megvan bennük a potenciál és különböző erősségeik vannak, de lássuk mi szól mellettük és ellenük:

Idris Elba

Sokan nagyon vágynak már egy fekete színészre, mint Bond és senki nem tagadhatja, hogy Elba igencsak karizmatikus férfi és nem mellesleg remek színész. (Ha valakinek a Luther elkerülte eddig a figyelmét, akkor pótolja, mert kötelező darab.) Viszont idősebb a többieknél (45) és saját bevallása szerint sem alkalmas már arra, hogy ilyen volumenű akciózást bevállaljon az elkövetkezendő évekre. (A Bastille Day-ben pont az ellenkezőjét bizonyította be.) Ráadásul ő tagadja, hogy egyáltalán akár tárgyalna a szerepről, szerinte csak az internet népe követeli őt és gyakorlatilag rákényszerítették a producereket, hogy foglalkozzanak vele is.

Tom Hiddleston

Nincs mese, Hiddleston ízig-vérig egy angol úriember, olyan kiállása van, mint keveseknek és a The Night Manager óta tudjuk, hogy ha kell, a kémkedés mestere. Ráadásul már belebegtette, hogy nagy valószínűséggel neki a Thor: Ragnarok lesz az utolsó Marvel filmje, amivel szabaddá válik, és nem mellesleg tökéletes korban van. Akkor mégis mi a baj? Az egyik részről ott van, hogy a legdrágább a három jelölt közül, a másikról pedig, és most kapaszkodjon meg mindenki, a fizikuma nem passzol ahhoz, amit a készítők ideálisnak tartanak a 007-esnek.

Michael Fassbender

Ismét egy szinte határtalanul tehetséges színész, lehengerlő sármmal és nem akármilyen filmekkel a háta mögött, de gondolom mondani sem kell, hogy mi a legnagyobb probléma vele: nem angol. Már arra is sokan ugrottak, amikor amerikai férfiak kerültek szóba és legalább ekkora ellenérzéssel fogadták sokan a német színészt. Ő maga is szkeptikus a szereppel kapcsolatban, de ha úgy adódik küzdeni fog érte, mert szakmailag ő a legalkalmasabb.

Ők hárman lennének jelenleg a legesélyesebbek, de ez nem azt jelenti, hogy az egyetlenek. Viszonylag újként a Hobbit szerelmes törpje, Aidan Turner is felkerült a listára, és nem titok, hogy vele a fiatalokat szeretnék megcélozni, akik az utóbbi időben elpártoltak a szériától. (Ő amúgy nem szabad préda, mert jelenleg a BBC Poldark c. sorozatának a főszereplője.) Két másik színész sem elhanyagolható jelölt, Charlie Hunnam és Luke Evans, olcsóbbak és szintén alkalmasak lennék, mind fizikailag, mind képességeik szintjén, viszont megközelítőleg sincs akkora hírnevük vagy tapasztalatuk, mint a fentieknek. Henry Cavill, mint az egyetlen említésre méltó brit pedig azért hullott el, mert a DC-hez kötötte magát még egy jó darabig.

Egy ideig még lógni fog a levegőben ez a kérdés, mert a jogtulajok nem fogják hivatalosan is megkezdeni a castingot, amíg nem tisztázták Daniel Craig helyzetét - állítólag egy kamionnyi pénzt ajánlottak neki, ha marad - illetve míg nem találták meg az új rendezőt, akinek szintén komoly beleszólása lesz a dologba. A végső szó a vezető produceré, Barbara Broccolié lesz, és a filmeket továbbra is a Sony készíti, akik tíz évre meghosszabbították a jogokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.