Hirdetés

HIVATALOS, hogy kit játszik Johnny Depp a Legendás állatok és megfigyelésük 2-ben

|

A rendező David Yates maga erősítette meg a hírt.

Hirdetés

Már csak egy hetet kell várni, mire Gothius Artemis Fido Salmander bőröndjéből elszabadulnak a legendás állatok és nem csak az 1926-os New Yorkot, hanem a 2016-os világ mozivásznait is feldúlják. Noha a Warner marketingesei lényegesen tudatosabb, és ügyesebb marketinget végeztek J.K. Rowling varázslatos világával, mint a két nagyreményű (és minőség tekintetében nagyot zakózó) DC adaptációval, az elmúlt hetekben ismét kezdik túltolni az információk csepegtetését, és lassan úgy ülünk be a moziba, hogy az egész pentalógia sztorijával és szereposztásával tisztában leszünk.

Hirdetés

Pont egy hete derült ki, hogy nem kisebb név, mint Johnny Depp csatlakozott a folytatáshoz, és a rajongók részéről gyakorlatilag nem is maradt kérdés a bejelentés kapcsán, hogy kit fog alakítani. Yates most megerősítette, hogy Depp nem mást, mint a Voldemort előképének számító sötét varázslót, a kissé magyaros hangzású (vélhetően az egykori Osztrák-Magyar Monarhia területéről származó) Gellert Grindelwaldot fogja alakítani, Albus Dumbledore egykori barátját, aki egyébiránt szintén felbukkan a Párizsban játszódó folytatásban. A rendező így kommentálta a választást:

A casting lényege, hogy a filmedbe a legjobb színészt szerződtesd. Aki a leginkább passzol a karakterhez. És ahogy egyre inkább közelebb kerültünk Grindelwaldhoz, azon gondolkodtunk, hogy "Ki tudná elvinni egy érdekes irányba?" Ebben a szakmában ez egy elég fura dolog...

Johnny Depp egy igazi művész. Számtalan karaktert hívott életre, akik tökéletesen rezonálnak a popkultúrával. Emellett egy igazán zseniális színész. Izgalmas volt látni, hogy ez a fickó mit művelhet ezzel a karakterrel. Rettenthetetlen, ötletes, ambiciózus. Úgy gondoltuk, hogy valami szórakoztatót és különlegeset fog művelni. Tisztán önzés alapján vágtunk bele. Nem érdekel minket, hogy népszerű, avagy sem, csak az, hogy különleges.

Minden elismerésem Yates-é abban a tekintetben, hogy kiáll Depp mellett, akinek mind a magánéleti válsága Amber Hearddel, mint szakmai mélyrepülése az elmúlt időszakban siralmas méreteket öltött. Az sem kétséges, hogy Depp megfelelő kezekben, ha kimozdul az elmaszkírozott pojáca szerepkörből, egészen zseniális és fenyegető tud lenni, erre jó példa a tavalyi (sajnos középszerűre sikeredett) Fekete mise, ahol rideg kék szemmel játszotta a pszichopatát, és nagy valószínűséggel a maszkmestereknek megint lesz egy kis dolguk, hogy a latino Deppből - akinek indián vér is csörgedezik az ereiben - szőke, kék szemű, fehér bőrű közép európait varázsoljanak. Legalábbis nem ártana, ha küllemében hasonlítana a szintén Yates által rendezett Halál Ereklyéi I. részében látható fiatal (Jamie Campbell Bower) és öreg (Michael Byrne) Grindelwaldra.

A fiatal Gellert Grindelwald

Noha a fent említett Fekete mise miatt nem mondtam le Deppről, plusz nagyon jól tud neki állni, ha kilép a megszokott szerepköréből - és egy ekkora franchise antagonistájaként ez mindenképpen ide sorolható - továbbá értékelendő, hogy most egy sokkalta nemzetközibb stábot kívánnak tető alá hozni, egyelőre miscastnak tűnik Depp szerepeltetése az eddig hibátlan szereposztásáról híres szériától. Noha Deppet régebben sokan a legeurópaibb színésznek tartották, ide mégis jobb lett volna egy szigetországi, hovatovább egy ízig-vérig európai színész. Ha a fent említett Jamie Campbell Bowerből indulunk ki, mint alap, akkor a hasonlóság révén Jonathan Rhys Meyers tökéletes lett volna a szerepre (ezt egyébként a filmesek egy ízben már ki is játszották a tragikus Végzet Ereklyéi - Csontváros című borzadályban), akinek az arrogáns, hataloméhes karakterek nagyon jól tudnak feküdni, elég ha Woody Allen klasszikusát, a Match Pointot, vagy az ír fenegyereknek a világhírnevet meghozó Tudorok VIII. Henrikjét nézzük. De ha nagyon biztosra akartak volna menni, akkor egy Christoph Waltzot is húzhattak volna, aki viszont szemmel láthatóan pont az "eljohnnydeppesedés" útjára lépett a folyamatos negatív szerepeivel, legutóbb éppen a David Yates rendezte, teljesen sótlan Tarzan legendájában.

Ugyanakkor a készítők eddig valóban mindig telibe találták a castingot (Jó! A gyerek színészekbe inkább ne menjünk bele, az más tészta.), és egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan milyen irányba is akarnak elmenni Deppel. Az is örvendetes, hogy mernek kockázatot vállalni egy egykor szebb napokat látott színésszel, hiszen anno a Marvel is ezt csinálta Robert Downey Jr.-al, és nekik bejött. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy miként alakul majd nem csak a Legendás állatok-pentalógia története, hanem az ehhez tartozó szereposztás is. Jövő héten mindenesetre jó pár színészről verdiktet mondhatunk, hogy mennyire állt helyt a szerepben.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.